MWC 2016: Samsung a lansat Galaxy S7 și Galaxy S7 edge

Scris de | 21 februarie, 2016
MWC 2016: Samsung a lansat Galaxy S7 și Galaxy S7 edge

Într-un eveniment Unpacked care a precedat târgului Mobile Web Congress de la Barcelona Samsung a anunțat cele mai noi dispozitive din familia Galaxy S7. Cele mai actuale modele produse de producătorul sud coreean au la baza un design similar cu familia S6, dar aduc ușoare schimbări de construcție, schimbări la nivelul harware-ului și a sistemului de operare.

Suntem prezenți la Barcelona pentru lansarea celor mai noi smartphone-uri Samsung, iar evenimentul este unul dintre cele mai inedite la care jurnaliști de tehnologie iau luat parte. Pe fiecare scaun al salii din Centrul de Convenții Internaționale din Barcelona se află un dispozitiv Samsung Gear VR, evenimentul fiind transmis în VR 360 de grade. Cei care dețin un dispozitiv de realitate virutală au putut urmări evenimentul în aplicația disponibilă pe Google Play, 360 VR View App.
samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-1 Samsung Galaxy S7 vine în două dimensiuni, cu o versiune Galaxy S7 clasică de 5.1 inchi și una curbată, Galaxy S7 edge, care are un dispaly de 5.5 inchi. Cele două terminale folosesc un panou Super Amoled, rezoluție 2560 x 1440 pixeli, și folosesc tehnologia Always on, care permite terminalului să rămână activ pentru a oferi o serie de informații care consumă resursele terminalului atunci când aprindem ecranul doar pentru a vedea ora, calendarul etc. Vor exista și posibilități de a customiza ecranul Always on, fiind disponibile teme predefinite în magazinul de aplicații Samsung.

samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-157

 

Designul este familiar, dar conform oficialilor sud coreeni a durat luni întregi pentru a ajunge la cea mai potrivită formă. Avem o combinație de aluminiu și sticlă, dar spatele este acum curbat în loc de drept, zona de aplicații a lui Galaxy S7 Edge fiind regândită conform cu ultimele update-uri. Zona de aplicații aproape s-a dublat, existând acum posibilitatea de a interacționa mai bine cu zona curbată.

În ce privește specificațiile tehnice, nu s-au dezvăluit prea multe informații în cadrul evenimentului de lansare în legătură cu ce se află la interiorul dispozitivului, dar am aflat că terminalul are o putere de procesare mai bună cu 30.4% față de Galaxy S6 și un GPU mai performant cu 63.9%.  Are parte de un sistem de răcire mult mai bun, iar un parteneriat cu Vulkan ne promite unul dintre cele mai bune terminale mobile pentru jocurile cu grafică detaliată. În acest sens, Samsung a realizat un parteneriat cu mai multi producători și va oferi un pack de jocuri în valoare de 200 de dolari.

samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-313

Extinderea spațiului de stocare și rezistența la apă sunt două funcții pe care Galaxy S5 le avea, dar care nu au mai fost preluate la Galaxy S7. Cele două modele lansate astăzi readuc cele două funcții, în marginea de sus fiind un slot care găzduiește SIM și unde s-a făcut loc pentru cardul microSD, iar protecția la apă este realizată cu ajutorul unei garnituri plasate la interior, care nu a mai cerut nevoia protejării conecticii. Vine cu certificare IP68, ceea ce înseamnă că rezistă la scufundări de până la 1 metru pentru 60 de minute.


Samsung Galaxy S6 este unul dintre cele mai bune telefoane atunci când vine vorba despre cameră și a fost dificil să vedem o îmbunătățire la acest capitol. Totuși, sud coreeni au reușit să introducă o cameră de 12 megapixeli aproape la nivelul capacului din spate (da, mai mică decât a lui Galaxy S6), dar cu o diafragmă de f1.7, cu pixeli mai mari care captează mai multă lumină (cu 300% mai multă decât iPhone 6S Plus).

samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-261

iPhone 6S Plus a fost singurul smartphone cu care s-a făcut comparația în această seară, iar o serie de imagini au fost puse una lângă cealaltă pentru a vedea cu cât este mai bună camera adusă de Samsung pe terminalele Galaxy S7. Samsung a integrat o tehnologie dual pixel, care focalizează mai rapid ca orice alt dispozitiv mobil de pe piață, iar funcții precum Motion Panorama va permite capturarea unor imagini inedite.

Samsung Galaxy S7 va integra o baterie cu o capacitate de 3.000 mAh, în timp ce varianta edge va avea o baterie de 3.600 mAh. Oficialii Samsung ne promit că ne putem uita la un sezon întreg din Game of Thrones cu numai o încărcare. 

Cele două terminale vor fi disponibile începând cu 11 martie, cu precomandă din zilele următoare. La fiecare precomandă se primește un dispozitiv Gear VR cadou.       

Revenim cu un hands on detaliat.

samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-469 samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-521 samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-573 samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-625 samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-417 samsung-galaxy-s-7-unpacked-2016-365

Etichete: , , , , ,