Care este prețul mediu pe care românii îl achită atunci când își cumpără un televizor

Scris de | 17 decembrie, 2020
Care este prețul mediu pe care românii îl achită atunci când își cumpără un televizor

2020 a fost un an atipic din mai toate punctele de vedere, însă una dintre industriile care și-au menținut constanța a fost cea a televizoarelor.

Mai mult ca niciodată oamenii s-au strâns în fața acestora pentru perioade lungi de timp, mulți dintre aceștia alegând să facă un upgrade device-urilor pe care le foloseau înainte, pentru a beneficia de o calitate mai bună și de un confort sporit.

Pe fondul acestei importanțe crescute a televizoarelor, Connect a stat de vorbă cu Victor Armășelu, Head of Consumer Electornics din cadrul Samsung România. Acesta ne-a oferit detalii despre comportamentul de consum al conaționalilor noștri dar și despre banii pe care aceștia sunt dispuși să îi cheltuie pe un TV.

„Observăm o creștere puternică a cererii diagonalelor mai mari, a televizoarelor cu specificații mai înalte în privința imaginii, a sunetului, a interactivității, a conectivității, dar și a design-ului”, a declarat Armășelu.

De asemenea, costul mediu al unui TV pe care românii îl achită atunci când simt nevoia unui upgrade a fost constant în ultimii ani: „Dată fiind creșterea continuă a accesibilității tehnologiilor din ultimii 2-3 ani, prețul mediu în piață al unui televizor a rămas relativ constant, în jur de 1.250 lei”, a completat acesta.

Etichete: , , ,