Interviu cu Cristina Floroiu (@floroiucristina): „Autenticitatea în online mă ajută în viața reală”

Interviu cu Cristina Floroiu (@floroiucristina): „Autenticitatea în online mă ajută în viața reală”

În cel mai nou număr al revistei connect am stat de vorbă cu câțiva creatori de conținut din generația TikTok. Cristina Floroiu este PR Manager pentru câțiva artiști români de prestigiu și în timpul ei liber este creator de conținut. A făcut vlogging pe Youtube, este influencer pe Instagram, dar cel mai mare succes l-a cunoscut pe TikTok, unde are aproape 150k de urmăritori. Postează cel mai des sketch-uri funny, dar îi place și să călătorească și vedem filmări cu drona sau slow-motion-uri, iar pe contul secundar, @crisclopedia, postează clipuri educaționalo-funny, un soi de știați-că adaptat platformei cu conținut scurt.

Scris de | 29 decembrie, 2020

connect: Cine este Cristina Floroiu dincolo de prezența în social media? Cu ce te ocupi când nu filmezi pentru TikTok sau când pozezi pentru Instagram?

Cristina Floroiu: Dincolo de prezența în social media, Cristina Floroiu se ocupă de imaginea altor artiști și influenceri, mai exact sunt în zona PR. Job-ul nu s-a îndepărtat niciodată de pasiune, fac ceea ce-mi place și asta nu poate decât să mă bucure.

connect: Când ai început să cochetezi cu ideea de creator de conținut și de ce? Care este platforma preferată?

Cristina Floroiu: Am luat primul contact pe social media în calitate de content creator pe YouTube. M-a atras foarte mult platforma, am început în timpul facultății când timpul era mai prietenos cu mine. M-a pasionat tot drumul pe care a trebuit să-l parcurg până la postarea unui vlog. Tot procesul este unul complex, deși nu pare la prima vedere, iar asta m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt și să învăț multe. Primul pas este research-ul pe diferite teme, care îți aduce fără îndoială un plus de cunoștințe, apoi vin pașii de alegere a temei și de structurare a ideilor, după care urmează căutarea unui cadru bun, aranjarea luminilor, sunetul. Partea mea preferată din tot procesul este filmatul și mai apoi montajul, unde pot să vin cu partea de creație. Acum, platforma preferată este TikTok. Mă relaxez atât ca privitor, dar și în calitate de creator de conținut. Îmi place să vin pe TikTok cu situații în care oamenii se regăsesc.

connect: Ai început pe YouTube, te-ai mutat pe Instagram și apoi pe TikTok, unde ai și cel mare succes. Ce crezi că ai bifat în plus pe TikTok?

Cristina Floroiu: Într-adevăr, cel mai mare succes îl am acum pe TikTok pentru că am fost mult mai constantă. Este foarte important să fii constant în postări indiferent de platforma pe care activezi.

connect: Ce îți place cel mai mult să postezi pe TikTok? Dansuri, sketch-uri funny sau conținut educațional?

Cristina Floroiu: Pe TikTok am un cont principal și unul secundar. Pe cel principal, @floroiucristina, postez Sketch-uri în care eu mă regăsesc, acolo mă arat eu ca persoană dincolo de omul care creează conținut. Este o rețea unde oamenii își doresc să se relaxeze, să se amuze, așa că pentru mine este perfect – eu fiind o persoană pozitivă, iubesc oamenii și îmi place să îi fac să râdă. Pe contul secundar postez conținut educațional și se numește @crisclopedia. Vreau ca pe lângă “zâmbetul de pe buze” să aduc și altceva oamenilor care mă urmăresc. Aici reușesc să le îmbin. Ce mă bucură este că atunci când fac research pe diferite teme pe care le prezint aici aflu și eu foarte multe lucruri noi de care mă bucur.

connect: Generația Z nu se mai oprește din scroll pe TikTok, dar cu toate acestea platforma adoptă din ce în ce mai mult public mai în vârstă. Țintești un public mai tânăr sau mai matur?

Cristina Floroiu: Publicul meu este atât tânăr, cât și matur. Cumva se îmbină perfect pentru că eu sunt curioasă de ambele păreri. Ambele părți vin cu feedback, care pe mine mă ajută și îmi place să comunic cu ei. Publicul tânăr este mult mai vocal, ei vorbesc mult mai mult și își exprimă părerea, iar asta îmi place la nebunie.

connect: Cum ești în viața reală în comparație cu ceea ce afișezi pe internet?

Cristina Floroiu: Eu tind să cred că sunt exact la fel. Îmi place să fiu naturală în social media, pentru că sunt de părere că așa reușești să ai o comunitate strânsă. Autenticitatea în online mă ajută și pe mine in viața reală – dacă 10 oameni îmi spun ca le place ceva la mine, iar despre acel ceva eu știu că nu este real nu prea mă ajută cu nimic.

connect: Ce conținut urmărești? Poți să îmi recomanzi 3 conturi care te inspiră și pe care ar trebui să le urmărească și alți oameni?

Cristina Floroiu: De curând am descoperit un cont pe care îl ador, mai exact @ elisvaleriano. Îmi place pentru că deși îmi dau seama cât este de muncă în spatele clipurilor, totul pare foarte natural. Un alt cont care mă relaxează și îmi dă o stare foarte bună este @mmmjoemele. Este un tip care face clipuri împreună cu tatăl lui și formează o echipă chiar funny. Ultima recomandare este pentru iubitorii de animale, contul @mochapom este al unui câine pomeranian foarte drăguț, iar stăpâna lui face diverse challenge-uri cu el pe trendurile care circulă pe TikTok. Este genial.

connect: Există rețeta succesului pe TikTok? Ce te-a făcut pe tine să crești? Ai câteva tips and tricks pentru inițiați?

Cristina Floroiu: După cum am spus anterior: răbdare și constanță. Astea mi se par lacătul și cheia pentru toate platformele de social media. Este foarte important să îți placă ceea ce faci, să fii natural. Sunt sigură că dacă există pasiune, răbdarea și constanța vin de la sine.

connect: Cum confrunți bullying-ul, agresiunea și hărțuirea pe internet? Te afectează în vreun fel?

Cristina Floroiu: Din fericire, m-am confruntat destul de puțin cu aceste aspecte din online. Bineînțeles, sunt oameni care își spun părerea și care nu sunt întotdeauna de acord cu tine, dar de fiecare dată am acceptat și părerile contra și de cele mai multe ori, dacă mi s-a părut că argumentele sunt bune în ceea ce ei susțin, am discutat cu acele persoane și am împărtășit idei.

connect: O întrebare obișnuită printre intervievații connect. Ce gadget-uri folosești zilnic?

Cristina Floroiu: Bineînțeles că folosesc telefonul zilnic. Job-ul meu mă împinge să fiu dependentă de el, dar și activitatea mea pe social media. Cred că este o dependență în sensul bun al cuvântului.

*Material publicat in revista connect nr. 160

Konika Minolta - Mobotix 7

Etichete: , , ,