CES 2021: Sony prezintă planurile pentru 2021

Scris de | 12 ianuarie, 2021
CES 2021: Sony prezintă planurile pentru 2021

Sony prezintă la CES 2021 cele mai noi inițiative bazate pe tema „Redefinirea viitorului cu ajutorul tehnologiior de mâine”. Evenimentul se va desfășura într-un format exclusiv digital și va avea loc între 11-14 ianuarie 2021.

Prezența Sony la CES 2021 este structurată în jurul a 12 subiecte ce pun în valoare felul în care aceste tehnologii contribuie la cele mai noi evoluții în zone precum cea a instrumentelor și soluțiilor dedicate susținerii creării de conținut, experiențe de divertisment imersive, tehnologie pentru un viitor mai bun.

Sony la CES 2021: Prezentare generală

Instrumente și soluții pentru susținerea creatorilor de conținut

Producție virtuală prin captarea volumetrică a lumii reale

Decorul și poziționarea locației de producție pentru film/emisiunea de televiziune sunt înregistrate ca date în cloud sub formă de puncte tridimensionale, apoi procesate și randate folosind software-ul „Atom View” al Sony Innovation Studios, fiind reproduse ca imagini de fundal pe un display Crystal LED pentru producție virtuală în timp real.  

Producție Muzicală 360 Reality Audio

Sony și Virtual Sonics Inc., o companie dedicate dezvoltării de software pentru industria muzicală, au realizat pachetul 360 Reality Audio Creative Suite, un instrument care permite compunerea de piese compatibile 360 Reality Audio ce alcătuiesc un câmp sonor în spațiu.

Acesta le permite creatorilor și artiștilor să-și exprime cu ușurință arta într-un câmp acustic sferic la 360 de grade, utilizând platformele proprii de producție existente.

Airpeak

Prima prezentare a design-ului aeronavei „Airpeak”. Echipat cu camera mirrorless Sony „α” (Alpha), Airpeak îmbină filmarea dinamică cu o experiență de zbor precisă și stabilă ce stimulează creativitatea creatorilor de producții video și explorează noi posibilități de exprimare. Prin această inițiativă, Sony încearcă să contribuie la evoluția dronelor și să genereze valoare la cel mai înalt nivel pe această piață în continuă creștere.

Producția video cu Xperia 5 II

Telefonul Xperia 5 II, din categoria premium, compatibil 5G, captează realitatea și extinde posibilitățile de exprimare ale creatorilor cu ajutorul modurilor complexe Photography Pro ale camerei integrate și Cinematography Pro „inspirat de CineAlta”, care le permite utilizatorilor să folosească parametrii similari și setări de culoare pentru a îmbunătăți experiența de filmare cinematografică.

Ecranul care reproduce realitatea în spațiu

Un ecran ce reproduce în spațiu imagini tridimensionale, foarte apropiate de realitate, permițându-le creatorilor să-și exprime pe deplin viziunea atunci când prezintă design-ul produselor sau afișează variații de culoare sau formă, dar și să le transmită celor din jur intenția urmărită.

Datorită realismului și nivelului de detaliu, acesta extinde posibilitățile de exprimare video, de exemplu în afișaje și semnalizare tridimensională în magazine, permițând în același timp privitorului să vadă profunzimea, textura și aspectul obiectului, având un sentiment real de prezență.

Ecran Crystal LED

Noua serie Crystal LED este echipată cu procesor performant pentru calitatea imaginii „X1 pentru Crystal LED” care încorporează tehnologia LED Control dezvoltată de Sony pentru noua gamă Crystal LED, cu tehnologia de procesare a semnalului extrem de apreciată implementată pe seria de televizoare Sony BRAVIA. Imagini realiste pot fi exprimate într-o gamă variată de dimensiuni și moduri diferite pentru multiple utilizări practice, precum showroom-uri corporate, holuri ale diverselor clădiri și producții virtuale.

Inovațiile Hawk-Eye pentru servicii de urmărire și analiză în baseball

Hawk-Eye, care oferă soluții dedicate sporturilor, devenind o parte integrantă din ce în ce mai importantă a noii societăți normale, oferă, de asemenea, servicii de urmărire și analiză pentru jocurile de baseball. Date exacte și detaliate sunt obținute prin intermediul tehnologiei de procesare a imaginii vizuale și prin intermediul altor tehnici care sunt folosite pentru implicarea fanilor, dar și pentru dezvoltarea jucătorilor. În viitor, Sony va consolida utilizarea datelor de acest fel în domeniul divertismentului.

Pentru entuziaști

BRAVIA XR

Noua serie BRAVIA XR este echipată cu Procesorul Cognitiv XR, oferind un tip de inteligență care reflectă caracteristicile cognitive umane. Acesta detectează punctele focale ale privitorului și analizează simultan numeroase elemente de calitate a imaginii pentru a produce o imagine cât mai naturală și mai apropiată de memoria umană.

De asemenea, îmbunătățește sunetul la 5.1.2 canale pentru a învălui utilizatorul în sunet surround de sus în jos și de la stânga la dreapta, oferind o experiență realistă, aproape de senzația de sunet și imagine pe care o percep oamenii în viața reală.

Streaming video 360 Reality Audio cu tehnologia Spatial Sound

Sony va lansa un serviciu de streaming video pentru spectacole live, combinând câmpul de sunet redat în spațiu și imagini în 360 Reality Audio, prin colaborare cu cele mai mari case de producție muzicală și servicii de streaming. Înainte de lansarea serviciului, va fi disponibil un spectacol al artistei Zara Larsson, ca primă experiență de conținut video 360 Reality Audio.

PlayStation 5

Consola PlayStation 5 (PS5), lansată în noiembrie 2020, este echipată cu unități SSD de mare viteză personalizate I/O, controller wireless DualSense și tehnologie audio 3D, toate acestea oferind experiențe de gaming de ultimă generație. În plus față de gama largă de titluri deja disponibile la lansare, studiourile Sony Interactive Entertainment Worldwide și dezvoltatorii din întreaga lume vor continua să ofere o serie de noi titluri.

Pentru utilizatorii de pretutindeni

VISION-S

Cu obiectivul de a contribui la evoluția mobilității, dezvoltarea activității VISION-S a trecut la următorul nivel. În paralel cu perfecționarea dezvoltării vehiculelor în zonele de siguranță și securitate, divertisment și adaptabilitate, în decembrie 2020, în Austria a început testarea rutieră pentru evaluare tehnică.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , ,