Samsung este gata să livreze tehnologia sa de display-uri pliabile către alte companii

Scris de | 28 ianuarie, 2021
Samsung este gata să livreze tehnologia sa de display-uri pliabile către alte companii

Este posibil să nu fie nevoie să cumperi un Galaxy Z Fold sau Z Flip pentru a avea parte de unul dintre afișajele pliabile Samsung. Potrivit Ars Technica, publicația din industria coreeană ETNews susține că Samsung este gata să ofere tehnologia sa de ecran pliabil și către alte companii.

Se pare că Samsung va pune la dispoziție 1 milion de afișaje pliabile atât în ​​design orizontal pliabil (Galaxy Z Flip), cât și în design vertical (Z Fold). Companiile chineze de telefonie au dezvoltat hardware pliabil cu ajutorul Samsung Display, a declarat pentru ETNews o persoană din industrie, care dorește să rămână anonimă. Toate aceste telefoane terțe vor fi livrate în a doua jumătate a anului 2021 și ar putea include produse de la Oppo și Vivo.

Nu ar fi o strategie surprinzătoare, deși Samsung tinde să-și rezerve tehnologia de display-uri (inclusiv afișajele pliabile) pentru propriile produse. Pe de altă parte, succesul său pe termen lung depinde de vânzarea componentelor către terți. În 2017, de exemplu, Samsung a reușit să obțină un profit mai mare din fabricarea afișajelor și cipurilor iPhone X decât a produs din vânzările Galaxy S8.

Principala provocare a Samsung este aceea de a încuraja piața telefoanelor pliabile. Ofertele chinezești ar putea contribui la scăderea costului acestor afișaje prin stabilirea unor prețuri fără termen de comparație. Cu toate acestea, companiile trebuie să convingă oamenii că pliabilele merită să fie cumpărate. 

Etichete: , , , , ,

Sursa: Samsung may share its foldable phone displays with rivals