Xiaomi introduce o metodă de încărcare de la distanță, care funcționează ca un router pentru energie electrică

Scris de | 30 ianuarie, 2021
Xiaomi introduce o metodă de încărcare de la distanță, care funcționează ca un router pentru energie electrică

Xiaomi a introdus o nouă metodă de încărcare la distanță, Mi Air Charge. Aceasta le va permite utilizatorilor să își încarce dispozitivele fără cabluri sau standuri de încărcare wireless. Xiaomi a anunțat că sistemul poate încărca dispozitive „pe o rază de câțiva metri”.

În prezent, tehnologia Xiaomi are o capacitate de încărcare la distanță de 5 wați pentru un singur dispozitiv, pe o rază de câțiva metri. Mai multe dispozitive pot fi încărcate în același timp (fiecare dintre ele primește 5 wați) și obstacolele fizice nu reduc eficiența de încărcare.

În viitorul apropiat, tehnologia dezvoltată de Xiaomi va fi compatibilă și cu ceasurile inteligente, smartband-urile și alte dispozitive din gama wearable. De asemenea, toate gadget-urile, inclusiv difuzoarele, lămpile de birou sau alte produse mici pentru casă vor fi dezvoltate pe baza unei surse de alimentare fără fir și încărcarea se va putea face cu ajutorul Mi Air Charge.

Un reprezentant Xiaomi confirmă însă că niciun produs comercial nu va include tehnologia anul acesta și a refuzat să ofere un termen pentru lansare.

Tehnologia de bază a încărcării de la distanță a Xiaomi constă în poziționarea spațiului și transmiterea energiei. Mi Air Charge are încorporate antene de interferență cu cinci faze, care pot detecta cu precizie locația smartphone-ului. O matrice de control, compusă din 144 de antene transmite unde de lățime milimetrică direct la telefon prin tehnologia beamforming.

În ceea ce privește smartphone-ul, Xiaomi a dezvoltat, de asemenea, o gamă de mini antene care transmit și primesc semnale. Cele de tip „Beacon” transmit informații referitoare la localizare și au un consum redus de curent. Matricea de primire a semnalului este formată din 14 antene care convertesc undele în energie electrică, transformând acest tip de încărcare la distanță în realitate.

Companii precum Energous fac de mai mulți ani anunțuri despre „încărcarea cu adevărat wireless” la CES și nu numai, dar tehnologia nu a câștigat încă. Cu toate acestea, Xiaomi a demonstrat în trecut progrese în ceea ce privește încărcarea fără fir și are avantajul deținerii unui ecosistem hardware pe care teoretic l-ar putea utiliza.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Xiaomi says its ‘Air Charge’ technology works over several meters