Odată cu iOS 14.5 vei putea debloca ecranul telefonului chiar și cu masca pe față

Scris de | 1 februarie, 2021
Odată cu iOS 14.5 vei putea debloca ecranul telefonului chiar și cu masca pe față

Dacă folosești un Apple Watch, nu te vei mai frustra că nu poți debloca ecranul telefonului atunci când te uiți la el și vrei să îl deblochezi cu ajutorul funcției Face ID. 

Cele mai recente iPhone-uri au ca metodă singulară de autentificare biometrică, Face ID, într-o eră în care oamenii poartă măști de protecție oriunde merg. Acest lucru înseamnă că te condiționează să introduci codul de acces în mod constant pe parcursul zilei. Dar Apple a venit cu o soluție stopgap care ar trebui să faciliteze accesul pe telefon în timpul pandemiei, cel puțin, însă trebuie să deții un Apple Watch.

Așa cum a fost raportat pentru prima dată de Pocket-lint, noua actualizare iOS 14.5, care a intrat în versiunea beta astăzi, folosește Apple Watch pe încheietura mâinii pentru a te autentifica și debloca rapid iPhone-ul. Apple oferă deja acest truc convenabil pe Mac, dar acum vine și pe iPhone.

Îți ridici iPhone-ul pentru a porni ecranul și vei simți un feedback haptic pe Apple Watch pentru a indica faptul că iPhone-ul tău a fost deblocat. Dispozitivele trebuie să fie în imediata apropiere pentru ca acest lucru să funcționeze, ceea ce reprezintă o măsură pentru a-ți menține datele în siguranță. Această comandă rapidă Apple Watch este bună numai pentru deblocarea iPhone-ului; Achizițiile din App Store și iTunes vor necesita în continuare altă autentificare dacă fața este acoperită. Și ca ultim control de securitate, se va cere introducerea codului de acces la fiecare câteva ore, chiar și atunci când deblocarea cu Apple Watch este activată.

Această funcție nu a fost întotdeauna atât de fiabilă pentru utilizatorii Mac, așa că va fi nevoie de unele teste pentru a vedea dacă Apple a făcut îmbunătățiri pe iPhone. Android a oferit un avantaj similar de ceva timp prin setarea „blocare inteligentă”.

S-a zvonit că Apple are în vedere pentru iPhone 13 trecerea la un cititor de amprentă pentru a completa Face ID. Cel mai recent iPad Air are și un senzor de amprentă Touch ID în cadrul butonului de pornire, deci Apple are cu siguranță opțiuni pentru a oferi utilizatorilor mai multe opțiuni în viitorul iPhone.

Etichete: , , , ,

Sursa: iOS 14.5 tries to solve Face ID’s mask problem with your Apple Watch