CEO-ul Huawei vrea să vorbească cu Joe Biden. Acesta a declarat că iPhone 12 este cel mai bun telefon din lume

Scris de | 9 februarie, 2021
CEO-ul Huawei vrea să vorbească cu Joe Biden. Acesta a declarat că iPhone 12 este cel mai bun telefon din lume
FOTO via AndroidAuthority

După mai bine de un an în care nu a declarat nimic pe marginea unui subiect extrem de sensibil pentru Huawei, CEO-ul companiei din China, Ren Zhengfei, a vorbit cu presa din țara asiatică despre viitorului diviziei consumer a producătorului și despre ameliorarea relațiilor comerciale cu SUA, care au avut foarte mult de suferit în timpul Administrației Trump. 

Ren Zhengfei a spus că și-ar dori să vorbească la telefon cu Joe Biden despre o „politică deschisă” în ceea ce privește aspectul comercial dintre gigantul chinez și SUA. Acesta este de părere că „Statele Unite își doresc să aibă parte de creștere economică, precum și China își dorește același lucru”. Zhengfei a adăugat că „în eventualitatea în care producția Huawei ar putea fi extinsă, asta ar însemna mai multe oportunități de aprovizionare pentru companiile americane”. 

Huawei se află în continuare pe lista neagră a Departamentului de Comerț al SUA, deoarece Donald Trump a declarat în nenumărate rânduri că producătorul asiatic este „un pericol la siguranța națională”. Acest fapt a atras după sine un embargo asupra produselor software dezvoltate de Google, fapt care este deja cunoscut de o lume întreagă. 

În cadrul aceluiași interviu, Ren Zhengfei a mai declarat și că Huawei „nu are deloc de gând să vândă divizia de produse consumer, între care și brand-ul de smartphone-uri”.

Un lucru și mai interesant este faptul că CEO-ul este de părere că iPhone 12 este „cel mai bun smartphone din lume” și că reprezintă un ambasador excelent pentru rețelele 5G ale Huawei. „Clienții din Europa care preferă telefoanele high-end adoră Apple. Din moment ce Huawei nu mai are terminale premium, telefoanele Apple ne-au ajutat să dovedim că tehnologia noastră 5G este bună”, a adăugat acesta.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Huawei’s CEO wants to talk to President Biden