Cyberpunk’d: Hackerii au spart serverele CD Projekt Red și au pus mâna pe codurile sursă pentru Witcher 3 și Cyberpunk 2077

Scris de | 9 februarie, 2021
Cyberpunk’d: Hackerii au spart serverele CD Projekt Red și au pus mâna pe codurile sursă pentru Witcher 3 și Cyberpunk 2077
FOTO via Captură YouTube

Problemele CD Projekt Red par că nu se mai termină. După ce au lansat Cyberpunk 2077 într-o stare care i-a enervat pe majoritatea gamerilor, în special pe cei care se joacă pe console de generație veche (PS4, Xbox One), compania se confruntă cu noi probleme de ordin tehnic. Într-o postare pe rețelele sociale, polonezii au recunoscut faptul că serverele lor au fost compromise în urma unui atac cibernetic.

Compania poloneză mai explică în postarea respectivă că nu va negocia cu atacatorii și că nu vor răspunde cererilor acestora. Aparent, câteva sisteme din cadrul companiei au fost criptate, însă restul de servere au reușit să treacă printr-un proces de restore cu ajutorul backup-urilor CDPR. Problema constă, însă, în faptul că hackerii au reușit să pună mâna pe informații confidențiale referitoare la proiectele companiei.

Într-o perioadă în care CD Projekt Red este amenințată cu repercusiuni legale venite din partea investitorilor, aceștia acuzând că le-a fost ascuns stadiul real al proiectului Cyberpunk 2077 înainte de lansare, atacatorii amenință cu leak-uri masive de cod sursă pe Internet și cu împărtășirea cu jurnaliștii de gaming a unor detalii esențiale din spatele celor mai de succes titluri.

De asemenea, în fișierul pe care compania l-a primit de la hackeri, publicat și el pe Internet, aceștia explică toate problemele pe care le pot cauza companiei poloneze, între care și scăderea și mai mare a cotației la bursă.

Nu este clar încă cum exact au reușit hackerii să pună mâna pe datele sensibile, însă CDPR susține că va coopera îndeaproape cu autoritățile și că va lua măsurile necesare pentru ca efectele unui eventual leak de date, care cuprinde și detalii despre o versiune nelansată a Witcher 3, să nu afecteze partenerii, angajații și clienții.

Etichete: , , , ,