Lansarea unui smartphone cu o cameră selfie de 100MP este foarte aproape

Scris de | 15 februarie, 2021
Lansarea unui smartphone cu o cameră selfie de 100MP este foarte aproape
foto via @rollingstone.com

Telefoanele cu camere de 100 MP + sunt disponibile de mai bine de un an și între timp camerele selfie au obținut un upgrade, cel mai mare număr de pixeli pentru o cameră frontală fiind de 44 MP. Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba în curând.

Potrivit leaker-ului Digital Chat Station, e posibil să se lanseze un telefon cu o cameră selfie de 100MP. Din păcate, el nu a spus cine este producătorul, deși vrem să credem că este unul chinezesc.

În timp ce o cameră selfie de 100 MP + este interesantă, suntem curioși să știm cum va fi implementată. Senzorii disponibili de 108MP sunt destul de mari și ocupă mult spațiu pe spatele telefoanelor, așa că punerea unuia în față va  fi o provocare. Prima variante de integrare este prin designul pop-up, deoarece mecanismul pop-up poate fi mărit pentru a se potrivi senzorului mare. Cealaltă modalitate este utilizarea camerelor flip motorizate la fel ca Zenfone 6 și Zenfone 7 de la ASUS.

Așteptăm cu nerăbdare să vedem primul telefon cu o lansare de 100MP și suntem siguri că mai mulți producători vor aborda aceeași strategie odată ce va fi lansat primul dispozitiv. Camerele selfie de 100MP nu sunt singurele lucruri de care ar trebui să fii încântat. S-a raportat că telefoanele cu camere de 200MP vor ajunge și tot în acest an, iar ZTE Axon 30 Pro ar putea fi primul telefon din lume cu un senzor de 200MP.

Etichete: , ,

Sursa: Phones with 100MP selfie cameras coming soon