Apple ar putea lucra deja la generația 6G

Scris de | 23 februarie, 2021
Apple ar putea lucra deja la generația 6G
foto via @ubergizmo.com

Acoperirea 5G încă își face drum în SUA, cu atât mai puțin în întreaga lume, dar se pare Apple ar putea deja să cerceteze următoarea generație în tehnologia wireless: 6G. Acest lucru este potrivit unui raport al Bloomberg, care a descoperit listele de locuri de muncă pentru inginerii de la Apple.

Conform descrierii listelor de locuri de muncă care solicită ingineri de sisteme de cercetare fără fir și ingineri de standarde RAN1 / RAN4, „Veți face parte dintr-o echipă care definește și face cercetări pentru standardele de generație următoare, cum ar fi 6G. Veți cerceta și proiecta sisteme de comunicații wireless de nouă generație (6G) pentru rețelele de acces radio, cu accent pe straturile PHY / MAC / L2 / L3. ”

Acestea sunt doar zvonuri, 5G este încă la început, ceea ce înseamnă că va trece probabil mult timp până când vom vedea 6G, dar nu este surprinzător faptul că Apple documentează deja în direcția aceasta. Compania se bazează în prezent pe Qualcomm pentru modemurile sale 5G, dar după achiziționarea activității de modem Intel, ne imaginăm că Apple va începe în cele din urmă să-și facă propriile modemuri 5G și, eventual, chiar și 6G să avanseze.

Apple face parte, de asemenea, din grupul industrial „Next G Alliance” care include alte companii, cum ar fi Google și LG, pentru a ajuta la definirea specificațiilor 6G, așa că, într-un fel, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că încep deja să lucreze la acesta.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Could Already Be Exploring 6G Wireless Technology