Samsung ar putea dezvoltă ecrane pliabile pentru Oppo, Xiaomi și Google

Scris de | 25 februarie, 2021
Samsung ar putea dezvoltă ecrane pliabile pentru Oppo, Xiaomi și Google
FOTO via Pinterest

Un nou raport de la The Elec aduce în prim plan un raport anterior din decembrie, care a menționat că Vivo, Oppo, Xiaomi și Google ar fi lansat cu toții un dispozitiv pliabil. Raportul de astăzi nu menționează Vivo, dar menționează că Samsung dezvoltă afișaje pliabile pentru Oppo, Xiaomi și Google. Noul raport detaliază câteva dintre particularitățile despre afișajul pliabil al fiecărui OEM și despre dimensiunile presupuse ale acestuia.

Începând cu Oppo, se spune că afișajul în cauză se deschide de sus în jos, ceea ce înseamnă că dispozitivul va avea un factor de formă de tip clapetă. Ecranul extern va fi între 1,5 și 2 inci, așa că ne imaginăm că afișajul va fi lung și înalt atunci când este derulat. În timp ce Oppo a lucrat cu Samsung, BOE și Visionox pentru un prototip pliant exterior de 7,7 inci, OEM chinezesc va lucra exclusiv cu Samsung pentru acest dispozitiv.

În continuare, Xiaomi trece de la un afișaj pliabil exterior la unul pliant intern. Ecranul de 7,92 inci de pe prototipul său a fost dezvoltat de Visionox, dar pentru acest afișaj – care poate avea 8,02 inci – Xiaomi va fi partener cu Samsung și CSOT. Pentru referință, CSOT și BOE au dezvoltat afișajul pliabil Motorola Razr din 2019. Dispozitivul pliabil al Xiaomi va avea aparent un ecran extern de 6,38 inci. Imaginile scurse ale dispozitivului Xiaomi de luna trecută ar putea arăta chiar acest dispozitiv.

În cele din urmă, deși nu se oferă atât de multe informații despre dispozitivul Google, raportul a menționat că Samsung dezvoltă un ecran OLED pentru Google. Un astfel de afișaj ar măsura „dimensiunea de aproximativ 7,6 inci”.

Chiar dacă este doar din zvonuri și rapoarte, este interesant să observăm atât de mult interes pentru dispozitivele pliabile de la producători OEM. Samsung deține în prezent coroana atunci când vine vorba de telefoanele pliabile. Compania este așteptată să dezvăluie trei noi pliabile în acest an, inclusiv un model Z Flip cu costuri mai mici.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Samsung to develop folding displays for Google, Oppo, and Xiaomi