Microsoft testează streaming de jocuri în 1080p prin xCloud

Scris de | 1 martie, 2021
Microsoft testează streaming de jocuri în 1080p prin xCloud
Foto: Windows Central

Serviciile de streaming de jocuri se află într-o expansiune certă, însă au în continuare o limitare clară: transferul de date. Deoarece conexiunile la internet în multe părți ale lumii nu sunt suficient de puternice, serviciile de streaming pentru jocuri sunt limitate de multe ori la rezoluții mai scăzute, pentru a asigura o experiență de joc mai fluidă.

Microsoft își dorește însă să aducă o îmbunătățire importantă la acest capitol, astfel că, dacă ești posesor de xCloud, serviciul de streaming de jocuri al companiei americane, te vei putea juca în curând la rezoluție 1080p. Momentan, acesta rulează doar la rezoluție maximă de 720p.

Alte servicii similare, precum Stadia, oferă streaming Full HD ca versiunea „de bază” sau gratuită a acestora, astfel că era de așteptat ca Microsoft să facă și ea o mutare în acest sens. O dată de lansare nu a fost încă specificată, însă este cunoscut faptul că streaming-ul în 1080p este deja în faza de testare internă.

Posibilitatea de a juca jocurile de pe Game Pass prin xCloud la calitate Full HD ar putea oferi un mic avantaj serviciului celor de la Microsoft, care este cea mai apropiată versiune de un „Netflix al jocurilor”, oferind utilizatorilor opțiunea de a alege dintr-o sumedenie de jocuri deja disponibile. Prin comparație, Stadia și GeForce Now te obligă să deții jocurile înainte de a le putea juca.

Update-ul Microsoft va include și o îmbunătățire a calității streaming-ului direct de pe consolă, care urcă tot la 1080p.

Etichete: , , , ,

Sursa: Microsoft Testing 1080p Streaming For Xbox Game Pass