Apple începe să asambleze iPhone 12 în India

Scris de | 11 martie, 2021
Apple începe să asambleze iPhone 12 în India
foto via @ubergizmo.com

Apple începe asamblarea lui iPhone 12 în India, încercând astfel să mărească capacitatea sa de producție în cea de-a doua țară ca mărime a pieței de smartphone-uri din lume. Foxconn lucrează deja astfel la asamblarea modelului de bază al noii serii Apple, iPhone 12, și momentan nu se cunoaște dacă și celelalte variante (Mini, Pro și Pro Max) vor ajunge să fie produse în India.

Mișcarea certifică importanța Indiei ca piață emergentă pentru producătorii de smartphone-uri. În ultimii ani, Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo și OnePlus și-au crescut considerabil capacitatea de producție în această țară. În plus, pentru a atrage giganții din lumea mobile, New Delhi oferă taxe mai reduse și alte beneficii companiilor care produc la nivel local.

„Suntem optimiști și sperăm să construim un ecosistem puternic de producție în țară” spunea ministrul IT al Indiei, Ravi Shankar Prasad, anul trecut.

Apple a început să asambleze în India anumite modele de iPhone-uri începând cu 2017 (iPhone SE), însă în primii ani doar modele mai vechi ale smartphone-urilor erau fabricate aici. Ulterior compania și-a extins prezența în piața indiană, deschizând un magazin online și unul fizic în 2020 și dorind să își mute între 7 și 10 procente din producția de iPhone-uri aici, în încercarea de a scăpa de dependența de China.

Compania din Cupertino are doar 2% din piața de smartphone-uri indiană, însă a avut parte de creșteri în ultima perioadă. În sfertul fiscal care s-a încheiat în decembrie 2020, Apple a livrat mai mult de 1,5 milioane de iPhone-uri în India, fiind cea mai de succes perioadă a americanilor din istorie în această țară.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple starts assembling iPhone 12 in India