Apple domina de dispozitive purtabile. Vezi cine se mai afla in top

Scris de | 16 martie, 2021
Apple domina de dispozitive purtabile. Vezi cine se mai afla in top
foto via @bgr.com

Apple continuă să domine industria purtabilelor. Conform celor mai recente date de la IDC, livrările dispozitivelor purtabile ale Apple au reprezentat 36% din totalul livrărilor din industrie în al patrulea trimestru al anului 2020. Aceasta include Apple Watch, precum și familia de produse AirPods.

Raportul explică faptul că livrările Apple Watch au crescut cu 45% de la an la an, grație gamei versatile a Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE. În ceea ce privește categoria căști, care include AirPods, AirPods Pro și AirPods Max, IDC spune că livrările au crescut cu 22% de la an la an. Raportul complet explică:

Apple a condus din nou piața, cu o cotă de 36,2% din livrările din 4T20. În total, analiștii IDC estimează că Apple a livrat 55,6 milioane de produse purtabile în trimestrul IV 2020, în creștere de la 43,7 milioane în trimestrul IV 2019. Aceasta reprezintă o creștere totală de 27% și conferă Apple 36,2% din totalul pieței portabile. Cea mai mare concurență a Apple în acest spațiu este Xiaomi și Samsung, care au livrat 13,5 milioane, respectiv 13,0 milioane de unități, în trimestrul respectiv.

Date de la analistul de încredere Apple, Ming-Chi Kuo, arată că Apple a livrat aproximativ 90 de milioane de AirPod-uri în 2020 și se așteaptă ca acestea să scadă la aproximativ 78 de milioane pentru 2021.

Etichete: , ,

Sursa: AirPods and Apple Watch continue to dominate wearables market, new IDC data shows