Vânzările de telefoane Xiaomi au crescut în 2020 pe seama problemelor companiei Huawei

Scris de | 25 martie, 2021
Vânzările de telefoane Xiaomi au crescut în 2020 pe seama problemelor companiei Huawei
foto via @4gnews.pt

Nu este un secret faptul că Xiaomi a avut an bun în 2020, dar acum este clar cât de rapid a crescut compania. Xiaomi a raportat rezultate extraordinare pentru 2020, ajutată de vânzările puternice de telefoane – și probabil căderea rivalului său Huawei.

Citeste si: Canalys: Samsung rămâne liderul pieței de telefoane mobile în România. Apple este pe 2, iar Huawei scade. Xiaomi este pe primul loc in CEE

Profitul companiei a crescut cu 28,7% în 2020, până la aproximativ 5,6 miliarde de dolari, în urma unei creșteri de 19,4% a veniturilor brute la 37,7 miliarde de dolari. Vânzările de telefoane au jucat un rol imens, a spus Xiaomi. Compania a vândut aproximativ 10 milioane de telefoane „premium” sau dispozitive care costă peste 460 dolari. Nu a spus câte telefoane Redmi mid range a vândut, dar este sigur să presupunem că există o cerere mare.

 

Extinderea internațională a ajutat, de asemenea, la dezvoltarea gigantului tehnologic chinez. Veniturile de peste mări au crescut cu 34,1% în 2020, iar Xiaomi a dominat livrările TV. Livrările Xiaomi îl plasează în primele cinci la nivel mondial.

Totuși, există șanse mari ca acest succes să provină din declinul Huawei. Interdicția comercială din SUA a împiedicat afacerea Huawei în 2020, cota de piață chineză scăzând de la 41% la începutul anului la „doar” 30% la sfârșit, potrivit Counterpoint. Ponderea Xiaomi a crescut cu două puncte mai modeste, până la 13% până la sfârșitul acelui an, dar aceasta a fost o realizare semnificativă atunci când chiar și mărci grele precum Oppo și Vivo s-au străduit să facă progrese.

Nu este clar cum va merge compania în 2021, deși există motive să sugerăm că va prospera. Telefoanele emblematice precum Mi 11 sunt obligate să conducă vânzările Xiaomi, iar Huawei ar putea continua cu ușurință plonjarea, deoarece rămâne fără cipuri high-end și vede efectele complete ale vânzării insignei Honor. Există mult spațiu pentru a crește și poate fi doar o întrebare de cât de bine valorifică Xiaomi această oportunitate.

Etichete: ,

Sursa: Xiaomi phone sales boomed in 2020 at Huawei’s expense