Cazul unei tinere din Anglia reamintește de ce nu este bine să încârcăm telefoanele peste noapte. Ce a pățit tânără și care ar fi consecințele

Scris de | 26 martie, 2021
Cazul unei tinere din Anglia reamintește de ce nu este bine să încârcăm telefoanele peste noapte. Ce a pățit tânără și care ar fi consecințele

Joi, Amie Hall, o asistentă dentară, se pregătea să adoarmă în Birmingham, Anglia. Amie și-a conectat telefonul pentru a se încărca peste noapte, așezându-l pe patul de lângă ea. Este o rutină pe care majoritatea dintre noi o parcurgem în fiecare seară, dar, în cazul lui Amie, această rutină a venit cu dezavantaje. În timp ce dormea a simțit o durere aprigă în obraz și o călură asemănătoare a unei flăcări. Plapuma luase foc acolo unde telefonul ei zăcea la încărcat. Flăcările au fost stinse înainte ca lucrurile să se transforme în rău.

foto via @phonearena.com

Ni s-a spus întotdeauna să nu ne lăsăm niciodată telefoanele încărcate sub pernă, pentru că, dacă există o defecțiune a bateriei, nu există spațiu pentru a facilita căldura să scape, iar fața noastră este la doar câțiva centimetri distanță. Rămânem în continuare de acord, deoarece au existat mai multe cazuri anterioare (unele dintre ele mult mai grave) care au implicat accidente similare. În 2018, CEO-ul Nazrin Hassan a murit când unul dintre telefoanele sale a explodat la patul său, dându-i foc casei.

Astfel de incidente nu se limitează la o anumită marcă de telefon, deși, cu ani în urmă, Galaxy Note 7 și Galaxy S7 Edge erau cunoscute într-un șir de dezastre similare, cu o problemă internă a bateriei descoperită din culpă. În cazul lui Hassan, telefonul care a provocat accidentul a fost fie un BlackBerry, fie un Huawei, deoarece le-a folosit pe amândouă.  

Amie este recunoscătoare că era încă pe jumătate trează când a început focul. Nu a existat nicio „explozie” aparentă care să însemne declanșarea incendiului, așa cum se întâmplă de obicei atunci când o baterie a telefonului este defectă. În cazul lui Amie, cablul s-a topit și focul a început să ardă în tăcere. După incident, mulți oameni (inclusiv Amie) solicită ca aceasta să fie o lecție de a nu vă lăsa niciodată telefonul să se încarce peste noapte. Apple nu este de acord, recomandând că bateriile lor litiu-ion sunt complet sigure pentru a rămâne conectate toată noaptea și nu pot fi supraîncărcate, deoarece iPhone-urile încetează să se încarce când ajung la 100%.

Amie recunoaște că, în timp ce folosea cablul livrat cu iPhone-ul său, acesta a fost conectat la perete printr-un adaptor terță parte. Apple investighează problema și nu se știe încă dacă a fost cauza cablului sau adaptorul care nu este OEM sau priza de perete în sine. Oricum ar fi, este întotdeauna cel mai sigur să utilizăm încărcătorul (și adaptorul) original al iPhone-ului sau o alternativă certificată MFi. Fie că avem un iPhone sau un alt smartphone, există o serie de măsuri de precauție pe care le putem lua, doar pentru a fi în siguranță.

Mai mult, dacă trebuie să înlocuim vreodată bateria unui iPhone, este important să facem acest lucru la un magazin oficial Apple. Multe companii independente de reparații de telefoane folosesc baterii de schimb mai ieftine, neoriginale, iar acest lucru vă poate afecta telefonul și poate constitui un pericol real pentru siguranță. Printre alte sfaturi despre conservarea bateriei de pe site-ul său, Apple recomandă să scoatem carcasele mai groase de pe iPhone în timp ce le încărcăm.  Unii sugerează, de asemenea, că ar fi o idee bună să vă așezăm telefonul pe o platformă metalică sau pe o suprafață inflamabilă la o distanță mare de capul nostru, dacă îl vom încărca peste noapte.  

Etichete: , , ,

Sursa: iPhone charger catches fire, leaving girl's face burned