Sony va închide magazinele de pe consolele PS3, PSP și PS Vita

Scris de | 30 martie, 2021
Sony va închide magazinele de pe consolele PS3, PSP și PS Vita

Săptămâna trecută a circulat în presă un zvon conform căruia Sony lua în considerare închiderea magazinelor de pe consolele sale vechi, iar astăzi compania japoneză l-a și confirmat, prin intermediul unui comunicat oficial. Astfel, pe data de 2 iulie, Sony va începe să închidă magazinele online de pe PlayStation 3 și PSP, urmând ca pe 27 august să îl închidă și pe cel de pe PS Vita.

Vestea nu este tocmai o surpriză, ținând cont că aceste console sunt deja mai vechi de un deceniu (în cazul lui PS3 și PSP) sau se apropie de această limită (în cazul lui PS Vita).

Practic, cei care încă se mai joacă pe un PS3, PSP sau PS Vita nu vor mai putea cumpăra conținut digital nou, fie că e vorba de jocuri sau filme. De asemenea, și achizițiile in-game vor fi oprite, alături de cumpărarea de vouchere și de abonamente PS Plus. Fondurile din portofelul PSN vor putea fi folosite în continuare pentru achiziții, însă doar pentru consolele mai noi, PS4 și PS5.

Dacă deții jocuri pentru PS3, PSP sau PS Vita vei putea în continuare să le joci, bineînțeles. La fel și dacă ai cumpărat anterior conținut digital care nu mai este în consola ta – îl vei putea descărca oricând, fără vreo restricție. De asemenea, vei putea cumpăra și juca în continuare fără probleme orice fel de joc achiziționat în format fizic.

Etichete: , , , , , , , , ,