E oficial: LG se retrage de pe piața de smartphone-uri

Scris de | 5 aprilie, 2021
E oficial: LG se retrage de pe piața de smartphone-uri
foto via @slashgear.com

LG a luat într-un final decizia despre care s-a zvonit cel mai mult în ultimele luni. Compania din Coreea de Sud s-a retras oficial de pe piața de smartphone-uri, după ultimii ani în care nu a strălucit cu vreun model aparte și nici nu a rupt gura târgului în materie de vânzări. Decizia a fost anunțată cu ajutorul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial al companiei.

Comunicatul detaliază decizia producătorului sud-coreean, care susține că renunță la această branșă pentru a se putea concentra mai mult pe dezvoltarea altor ramuri ale companiei, precum componentele pentru vehicule electrice, dispozitive conectate, ecosisteme smart-home sau inteligența artificială.

Știrea anunțată astăzi reprezintă totodată finalul de drum pentru telefonul rulabil de la LG, care a fost prezentat succint într-un eveniment al companiei, care a avut loc la începutul toamnei trecute. În ceea ce privește decizia LG, nu sunt puține voci cele care susțin că producătorul a încercat să vândă divizia de smartphone-uri, însa fără succes.

Ultimul telefon lansat de LG, până la anunțarea deciziei, a fost LG Wing, nonconformistul cu display care se rotește la 90 de grade, și care aduce cumva aminte de vechile telefoane cu capac „slide”. Eforturile companiei de a scoate pe piață telefoane ieșite din comun (amintim aici și de modularul G5) nu au dat roade, iar rezultatul final al aventurii pe piața de smartphone-uri este unul dezamăgitor pentru producătorul sud-coreean.

Etichete: , ,