iPhone 13 Pro va avea un ecran de 120Hz produs de Samsung și LG

Scris de | 10 aprilie, 2021
iPhone 13 Pro va avea un ecran de 120Hz produs de Samsung și LG
foto via @ubergizmo.com

Un afișaj ProMotion de 120Hz a fost zvonit pentru iPhone 13 Pro de luni de zile. Astăzi, acest aspect pare și mai probabil datorită unui raport DigiTimes care detaliază situația actuală.

Surse din industrie susțin că Samsung și LG Display au fost aleși ca furnizori de panouri OTP LTPO pentru următoarea serie iPhone 13 Pro 5G, indicând că Apple dorește să ofere cel mai bun ecran pentru telefon.

Se pare că cele două companii își convertesc o parte din capacitatea lor de producție pentru a satisface cererea Apple pentru panourile ProMotion LTPO de 120Hz, cronologia actuală sugerând că trecerea ar putea fi finalizată până la sfârșitul trimestrului actual.

Capacitatea globală de producție OLED a LG și Samsung va fi mai mică datorită pașilor suplimentari necesari în procesul de fabricație a afișajului LTPO, totuși, astfel încât un al treilea furnizor OLED s-ar putea înscrie în curând pe lista Apple.

foto via @phonearena.com

BOE din China încearcă să câștige afacerea Apple de mult timp, iar raportul de astăzi spune că furnizorului i s-a dat acordul pentru a furniza panouri OLED. Se așteaptă ca acestea să fie utilizate pe modelele standard de iPhone 13, mai degrabă decât pe cele Pro.

În plus față de experiența de utilizare mai lină pe care o permite 120Hz, introducerea afișajelor ProMotion pe telefoanele iPhone 2021 din 2021 poate reduce chiar consumul de energie.

Raportul de astăzi spune că noile panouri LTPO vor consuma cu până la 15-20% mai puțin decât afișajele actuale ale iPhone 12 Pro. Acest lucru se datorează probabil tehnologiei în sine, care ajustează automat rata de reîmprospătare pe baza conținutului afișat, mai degrabă decât orice ajustări efectuate de Apple.

Combinat cu bateriile mai eficiente A15 Bionic și potențial mai mari, se pare că seria iPhone 13 Pro ar putea oferi o creștere semnificativă a duratei de viață a bateriei. Alte upgrade-uri sunt setate să includă camere modernizate și orice caracteristici noi pe care iOS 15 le aduce la masă.

Etichete: , , ,

Sursa: iPhone 13 Pro's 120Hz ProMotion display may cut power consumption by 20%