Sony lansează primul update important pentru PlayStation 5. Ce aduce nou

Scris de | 13 aprilie, 2021
Sony lansează primul update important pentru PlayStation 5. Ce aduce nou

Deși stocurile de PlayStation 5 suferă la nivel global, Sony se pregătește să lanseze primul update major pentru cea mai nouă consolă de jocuri a companiei. Astfel, acesta va fi lansat în cursul zilei de 14 aprilie, și va fi disponibil la nivel global pentru download, pe tot parcursul următoarelor săptămâni.

Citește și: REVIEW Playstation 5, vedeta sufrageriei

De departe, una dintre cele mai importante funcții noi este posibilitatea utilizării unui SSD extern compatibil cu PS5, lucru care nu putea fi realizat până acum. La lansarea consolei, mulți utilizatori s-au plâns de spațiul limitat de pe PlayStation 5, de 960GB, având în vedere că cele mai noi jocuri dezvoltate special pentru această platformă ocupă foarte mult spațiu de stocare.

Astfel că jocurile vor putea fi încărcate destul de rapid de pe unitatea de stocare externă de tip SSD, însă tot nu vor atinge vitezele de transfer de date pe care le oferă SSD-ul M.2 intern al consolei. În viitor însă, cei de la Sony vor debloca și slot-ul intern de expansiune al gadget-ului, iar utilizatorii vor putea face un upgrade în adevăratul sens al cuvântului.

Pe lângă posibilitatea de upgrade al spațiului de stocare, Sony mai introduce odată cu acest update și posibilitatea de cross-generation play. Asta înseamnă că te vei putea juca multiplayer sau co-op cu prietenii care au PS4 sau PS5, desigur, cu condiția unui abonament valid la PS Plus.

De asemenea, dacă vreunul dintre prietenii tăi a fost mai norocos și a reușit să pună mâna pe o consolă PlayStation 5, vei putea beneficia și tu de experiența de utilizare, prin intermediul Share Play, care îți va permite să te folosești de hardware-ul amicului pentru streaming direct pe televizorul tău, mai notează compania japoneză pe blogul oficial.

Etichete: , , ,

Sursa: PS5 April Update brings new storage options and social features