Seria P50 de la Huawei ar urma să vină fără încărcător în cutie. Care este motivul

Scris de | 15 aprilie, 2021
Seria P50 de la Huawei ar urma să vină fără încărcător în cutie. Care este motivul

Decizia celor de la Apple de a înlătura brick-ul de încărcare din cutia noilor sale telefoane a stârnit numeroase controverse și glume din partea unora din competitorii săi, însă la mai puțin de un an de la anunțul companiei din Cupertino, foarte mulți i-au pășit pe urme, luând aceeași decizie.

Rând pe rând, Samsung, Xiaomi, și mai nou Huawei au luat decizia de a scoate brick-ul de încărcare din cutia noilor lor telefoane, citând diferite motive, financiare sau legate de protecția mediului înconjurător.

Apple a fost prima în această serie, invocând rațiuni de protejare a mediului înconjurător, spunând că prin scoaterea brick-ului din cutie, contribuie la scăderea poluării electronice produsă de accesoriile la care renunță mulți după achiziționarea unui telefon. Motivația celor de la Apple nu a convins însă pe toată lumea, iar compania a fost forțată în anumite țări să introducă în cutie un încărcător. Samsung și Xiaomi au încercat să evite supărarea unor guverne prin diferite metode, chinezii luând decizia de a oferi încărcătoare pentru noile lor telefoane „la cerere”.

Informația că și Huawei ar urma să renunțe la încărcător vine de la Gizchina, care spune că schimbarea se va aplica odată cu noua serie P50. Motivul este însă unul nou, nu unul dintre cele invocate deja de celelalte companii care au luat această decizie. Mai exact, Huawei dă vina pe o penurie a cipurilor de încărcare, datorată atât lipsei de semiconductori globală, cât și interdicției pe care Huawei o are de a colabora cu companii din Statele Unite. Cu toate acestea, compania va vinde încărcătoarele separat, lucru care indică faptul că are cel puțin suficiente stocuri.

Seria P50 de la Huawei este așteptată să își facă debutul în mai, și va avea parte de un design al camerei complet nou. Contul de Twitter OnLeaks a indicat că noul flagship Huawei ar urma să vină cu un ansamblu de cameră uriaș, cu două cercuri, un design nemaiîntâlnit până acum pe niciun telefon.

Etichete: , , , ,

Sursa: Huawei P50 might not come with a charger for a different reason