Vivo trece pentru prima dată pe primul loc pe piața de smartphone-uri în China

Scris de | 16 aprilie, 2021
Vivo trece pentru prima dată pe primul loc pe piața de smartphone-uri în China
foto via @gizchina.it

Pentru prima dată, vivo a urcat pe primul loc în China, potrivit China Smartphone Weekly Tracker al Counterpoint. În săptămâna 11 (8-14 martie) din 2021, vivo și-a depășit cel mai apropiat competitor OPPO datorită unei game de produse mai atractivă.

Lupta pentru supremație pe piața smartphone-urilor din China se încinge, locul cel mai înalt schimbându-se rapid. Având în vedere performanța continuă puternică a noilor modele de buget lansat Y3 și S9, vivo a reușit să depășească OPPO în săptămâna 11 și din nou în săptămâna 13.

vivo a fost unul dintre primele mărci de pe piață care a lansat dispozitive 5G, cu Nex 3 5G și iQOO Pro 5G în august 2019 și, respectiv, în septembrie 2019. vivo și-a extins rapid portofoliul 5G pentru a reprezenta peste 76% din vânzările sale în februarie 2021, de la doar 0,5% în august 2019. În prezent, portofoliul vivo include seria NEX, X, S, Y și iQOO sub-marca.

Seriile NEX și X sunt seria emblematică a lui vivo, concentrată pe capacitățile camerei, în timp ce seriile S și U se concentrează pe un bun raport calitate-preț. Y se concentrează pe clienții cu buget, în timp ce iQOO se concentrează pe canalele online. În plus, vivo a depus mai multe eforturi în îmbunătățirea capacităților camerei sale printr-un parteneriat strategic cu expertul german în optică Carl Zeiss. 

foto via @counterpointresearch.com

OPPO a fost agresiv în ianuarie și februarie anul acesta și a devenit marca de smartphone-uri nr. 1 din China, odată cu succesul rebranding al seriei Reno și impulsul puternic al seriei A în segmentul mediu. De când Huawei a început să sufere din cauza restricțiilor SUA asupra companiei, alți producători chinezi de smartphone-uri au fost dornici să profite.

Comentând cu privire la dinamica pieței, analistul principal Yang Wang a spus: „vivo și OPPO adoptă strategii agresive de piață și de produs și ne așteptăm să vedem că cele două mărci vor continua să se întoarcă pe primul loc în 2021”. 

Etichete: , ,

Sursa: Vivo Takes Lead In China Smartphone Market for the First Time