Redmi intră pe piața de gaming. Cât va costa rivalul lui ROG Phone 5

Scris de | 19 aprilie, 2021
Redmi intră pe piața de gaming. Cât va costa rivalul lui ROG Phone 5

Redmi, sub-brandul celor de la Xiaomi, este așteptat să își facă intrarea pe piața telefoanelor de gaming la sfârșitul acestei luni. Deși nu avem o dată exactă, în urmă cu o săptămână, Redmi a confirmat că lansarea va fi marcată de un parteneriat cu Call of Duty Mobile, unul dintre cele mai populare jocuri de mobil.

Avem acum și primele specificații ale dispozitivului, care ar urma să dispună de un procesor MediaTek Dimensity 1200 5G, lansat la începutul acestui an, ca răspuns pentru Snapdragon 888 de la Qualcomm, și construit pe 6nm.

Ecranul telefonului va fi un AMOLED creat de Samsung, cu o rată de refresh de 144Hz – nimic surprinzător la acest capitol, ținând cont că vorbim despre un telefon de gaming. Acest display este similar, se pare, cu cel pe care Xiaomi îl folosește pe cel mai bun telefon al său, Xiaomi Mi 11 Ultra.

Telefonul de gaming Redmi va avea bineînțeles și câteva funcții specifice acestor modele de dispozitive, precum butoanele de pe laterale care imită triggerele de pe un controller și care se găsesc și pe alte telefoane de gaming, precum seria Black Shark. Autonomia va fi asigurată de o baterie de 5000mAh, cu suport pentru încărcare pe 67W.

Segmentul de telefoane de gaming este unul foarte competitiv, cu câteva nume importante care îl domină de câțiva ani, precum ROG Phone sau Nubia RedMagic. Pentru a concura cu acestea, strategia celor de la Redmi va fi aceea de a coborî prețurile cât mai mult posibil, astfel că noul lor smartphone de gaming va putea fi achiziționat în China de la un preț începând cu 305 dolari.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Redmi is working on an affordable ROG Phone 5 rival with a 144Hz screen, 67W charging