Sony s-a răzgândit: nu mai închide magazinele pentru PS3 și Vita

La sfârșitul lunii trecute, Sony anunța, printr-un comunicat oficial, că va închide PlayStation Store-ul de pe consolele PS3 și Vita, însă între timp, se pare că japonezii s-au răzgândit. Un anunț pe blogul PlayStation informează că magazinul digital de pe vechile console nu se va mai închide, și va putea fi folosit în continuare de doritori pentru a-și achiziționa jocuri.

CEO-ul Sony, Jim Ryan, a specificat în postarea de pe blog că „este evident că am luat decizia greșită în cazul de față”, informând că magazinele de pe PS Vita și PS3 vor continua să funcționeze. Același lucra nu se va întâmpla însă și cu cel de pe PSP, care nu va mai putea fi accesat începând cu 2 iulie 2021.

„Când am luat inițial decizia de a încheia suportul pentru achiziții pe PS3 și PS Vita, a fost din cauza mai multor factori, inclusiv provocările de a oferi astfel de suport pe dispozitive vechi și posibilitatea de a ne concentra mai multe resurse pe dispozitivele noi, unde majoritatea gamerilor se află deja”, scrie Ryan. „Vedem acum că foarte mulți dintre voi sunt incredibil de pasionați de posibilitatea de a cumpăra în continuare jocuri clasice pe PS3 și Vita în viitorul apropiat, astfel că sunt fericit că am găsit o soluție de a putea continua operațiunile”.

„Mă bucur că putem păstra această bucată din istoria noastră pentru ca gamerii să se bucure de ea, în timp ce continuăm crearea unor lumi noi pe PS4, PS5 și noua generație de VR” conchide Ryan.