Xiaomi s-a bucurat de cel mai bun trimestru pentru livrările de smartphone-uri. Compania se află pe locul 2 în top, foarte aproape de Apple

Scris de | 4 mai, 2021
Xiaomi s-a bucurat de cel mai bun trimestru pentru livrările de smartphone-uri. Compania se află pe locul 2 în top, foarte aproape de Apple
foto via @notebookcheck.net

Xiaomi a fost în curs de desfășurare în ultima perioadă, pe măsură ce piața globală a smartphone-urilor continuă să revină din cauza pandemiei COVID-19. Firma de urmărire Strategy Analytics a raportat anterior că producătorul a obținut a treia poziție pentru cota de piață globală în primul trimestru al anului 2021, la doar două puncte procentuale față de Apple. Dar un nou raport sugerează că performanța Xiaomi este chiar mai bună decât se aștepta.

Canalys a lansat raportul său global de partajare a smartphone-urilor Q1 2021 și spune că Xiaomi a atins cel mai bun trimestru din istorie, crescând cu 62% de la an la an. Producătorul chinez a fost listat pe poziția a treia cu 49 de milioane de smartphone-uri livrate, echivalând cu 14% cota de piață.

Apple, pe locul doi, ar fi livrat 52,4 milioane de telefoane în trimestrul respectiv, reprezentând o cotă de 15% din piața mondială. Acest lucru sugerează că diferența dintre Xiaomi și Apple este extrem de strânsă în acest moment și vom aștepta rezultatele Q2 2021 pentru a vedea dacă producătorul chinez depășește într-adevăr compania Cupertino. Și cu dispozitive precum seria Redmi Note 10, am fi surprinși dacă Xiaomi nu ocupă locul doi.

Samsung a ocupat primul loc clar cu 22% cota de piață și 76,5 milioane de unități expediate în trimestrul respectiv (creștere de 28% de la an la an). Oppo și Vivo au completat primii cinci producători pentru trimestrul respectiv, cu 11% și 10% cote de piață fiecare (60% și, respectiv, 48% creștere). Canalys a subliniat, de asemenea, ieșirea LG din afacerea cu smartphone-uri. Analistul Sanyam Chaurasia a declarat că aceasta reprezintă o oportunitate pentru companii precum Motorola, ZTE, TCL și Nokia.

Etichete: , , , ,

Sursa: Report: Xiaomi just enjoyed its best-ever quarter for smartphone shipments