Huawei ar putea renunța la producția unor smartphone-uri din cauza lipsei de chipset-uri

Scris de | 8 mai, 2021
Huawei ar putea renunța la producția unor smartphone-uri din cauza lipsei de chipset-uri
foto via @gizchina.com

Huawei s-a confruntat cu diverse probleme în ultima vreme cu business-ul de smartphone-uri. Diferitele sancțiuni din SUA au făcut deja dificilă achiziționarea de componente esențiale pentru smartphone-urile companiei și se pare că lipsa de cipuri din China a determinat-o să renunțe în totalitate la modelele sale low-end.

Potrivit unui raport MyDrivers, magazinele oficiale ale gigantului tehnologic chinez din China s-au confruntat cu această problemă. Raportul adaugă că angajații care lucrează în aceste magazine au dezvăluit despre companie că vinde acum mai puține telefoane, deși acest lucru este atribuit în principal faptului că țara se confruntă cu o lipsă de cipuri pentru smartphone-uri. Pentru cei care nu știu, în prezent, lumea se confruntă cu o lipsă majoră de semiconductori, diferite industrii fiind grav afectate.

Potrivit angajatului, aproape fiecare model de smartphone din magazinele Huawei este acum epuizat, anumite configurații și variante de culori fiind, de asemenea, indisponibile. Raportul a constatat că din cele cinci magazine care au fost vizitate, un total combinat de doar patru modele de smartphone-uri erau în vânzare. În plus, în afară de lipsa diferitelor modele, prețurile acestor dispozitive s-au schimbat și telefoanele de nivel entry level au dispărut aproape complet.

Unul dintre magazinele oficiale Huawei din Chengdu, China, a făcut ca un agent de vânzări să spună că seria Nova care era orientată către studenți nu mai era în producție și că cea mai ieftină variantă disponibilă în prezent este Nova 8 Pro. Acesta este, de asemenea, disponibil în cantități limitate și are un preț de 617 dolari.

Etichete: , , ,

Sursa: Huawei abandoning low end smartphone production due to chip shortage in China: Report