Vodafone investește 5 milioane de lei pentru renovarea secțiilor de nou-născuți din spitalele de stat

Scris de | 20 mai, 2021
Vodafone investește 5 milioane de lei pentru renovarea secțiilor de nou-născuți din spitalele de stat

Fundația Vodafone România lansează o linie de finanțare în valoare de 5 milioane de lei numită „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” destinată renovării, modernizării și dotării cu echipamente medicale a compartimentelor și secțiilor de neonatologie din spitalele publice din întreaga țară.

Pentru suplimentarea bugetului existent care să permită extinderea proiectului în cât mai multe unități medicale, fundația anunță și o campanie publică de strângere de fonduri. Astfel, inițiativa Fundației Vodafone România se adresează pe de o parte organizațiilor neguvernamentale cu expertiză în derularea de proiecte pe zona medicală care sunt chemate să trimită propuneri de proiecte și pe de altă parte cetățenilor și companiilor care pot redirecționa impozitul pe venit, respectiv profit, dar pot face și donații prin SMS.

Perioada de înscriere a proiectelor de către ONG-uri este 20 mai – 09 iulie a.c. După această perioadă, propunerile sunt evaluate de un juriu format din: Dr. Maria Stamatin, șefa Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, dr. Monica Surdu, medic specialist neonatolog, Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” București, Dana Pîrțoc, directorul executiv al Asociației pentru Relații Comunitare, Dragoș Roșca, membru în Consiliul Director al Asociației pentru Relații Comunitare și CEO al Delta Asset Invest, expertul în politici de sănătate Vlad Mixich, jurnalistul și bloggerul Vlad Petreanu, Irina Margareta Nistor, Președintele Onorific al Fundației Vodafone România, Livia Dumitrescu, membru în Consiliul Director al Fundației Vodafone România, Director Executiv Legal & Ethics Renault România, Mihnea Rădulescu, Membru în Consiliul Director al Fundației Vodafone România, Director Vodafone Business Unit și Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România. Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 1 octombrie a.c. Calendarul complet al rundei de finanțare este disponibil pe site-ul programului.

Campania publică de strângere de fonduri se derulează în perioada mai 2021 – decembrie 2022. Donațiile se pot face accesând: acest link sau prin SMS, trimițând textul RITM la numărul scurt 8845 pentru 2 euro/ lunar.  

Până acum, Fundația Vodafone România a investit 16 milioane de lei în construirea și apoi extinderea Secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului „Marie Sklodowska Curie” și în modernizarea secției cu același nume din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța.

Ambele secții au fost dotate cu aparatură medicală de ultimă generație, inclusiv cu două soluții de telemedicină pentru monitorizarea de la distanță a pacienților, transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și organizarea de videoconferințe.

Etichete: , ,