GTA Online pentru Xbox 360 și PlayStation 3 ajunge la capătul drumului

Scris de | 17 iunie, 2021
GTA Online pentru Xbox 360 și PlayStation 3 ajunge la capătul drumului
foto via @slashgear.com

Este aproape greu de crezut, dar Grand Theft Auto Online pentru Xbox 360 și PlayStation 3 este încă puternic până în prezent. Totuși, vremurile se schimbă, Rockstar anunță astăzi că va închide versiunile PS3 și Xbox One ale GTA Online până la sfârșitul anului. În plus, asistența online se încheie pentru alte două jocuri Rockstar de pe PS3 și Xbox One: LA Noire și Max Payne 3.

Într-o postare pe blog astăzi, Rockstar a anunțat că va închide versiunile PlayStation 3 și Xbox 360 ale GTA Online pe 16 decembrie 2021. Aceasta include urmărirea statisticilor prin intermediul Rockstar Games Social Club. Nu afectează modul Story al lui Grand Theft Auto V pe ambele platforme. Rockstar nu va mai vinde Shark Cards pe aceste platforme de pe 15 septembrie 2021.

Vom vedea oprirea serviciilor online pentru versiunile Xbox 360 și PS3 ale lui Max Payne 3 și LA Noire într-un viitor mai apropiat. Pe 16 septembrie 2021, Max Payne 3 va pierde „urmărirea statisticilor site-ului web, multiplayer online și clasamente”, în timp ce LA Noire va pierde urmărirea statisticilor site-ului web. Încă o dată, opririle nu vor avea impact asupra modului Story al niciunui joc pe aceste platforme.

Nu este o surpriză faptul că Rockstar a decis să închidă GTA Online pe Xbox 360 și PS3. Ambele console au fost întrerupte de câțiva ani – Microsoft a întrerupt Xbox 360 în 2016, în timp ce Sony a întrerupt PS3 la nivel mondial până în 2017 – și probabil are baze de jucători mult mai mici decât Xbox One, PlayStation 4 și PC. Rockstar se pregătește să lanseze GTA Online pe PlayStation 5 și Xbox Series X mai târziu în acest an, făcând versiunile Xbox 360 și PS3 să se simtă mai vechi.

Deci, dacă joci în continuare GTA Online pe Xbox 360 sau PlayStation 3, înconjoară data de 16 decembrie în calendarul tău, pentru că este ziua în care Rockstar va șterge definitiv fișierele acelor versiuni ale jocului.

Etichete: , ,

Sursa: GTA Online for Xbox 360 and PlayStation 3 is finally reaching the end of the road