Alphagear Archon și Alphagear Oathkeeper, cele mai noi carcase marca PC Garage

Scris de | 18 iunie, 2021
Alphagear Archon și Alphagear Oathkeeper, cele mai noi carcase marca PC Garage

Pentru cei care au în plan un nou build de PC sunt în mod clar de luat în considerare cele mai noi carcase lansate de PC Garage sub brand-ul Alphagear. Archon și Oathkeeper au ajuns pe masa noastră de teste și am avut ocazia să vedem ce au de oferit două dintre carcasele cu cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Alphagear Archon

Recunosc că am fost intrigat când am auzit că PC garage urmează să lanseze acest brand și am fost totodată nerăbdător să văd cum se prezintă noile modele. Am început cu Archon, o carcasă solidă, care „stă bine pe poziții” atunci când vine vorba de integrarea în setup-ul de gaming de acasă.

Primul lucru pe care l-am observat este calitatea build-ului, completat așa cum trebuie de ușa de acces, desigur, realizată din sticlă. Facilitatea cu care ai acces la componentele importante oricând ai nevoie este trademark aici, laterala carcasei deschizându-se cu un simplu click, nefiind nevoie de clasicele și enervantele șuruburi, pe care ar trebui să stai să le învârți în mod constant, atunci când ai treabă destul de des în interiorul „bestiei”.

Un alt lucru important de notat aici este fpatul că Archon nu vine așa, de una singură, ci îți asigură un punct de plecare spre asamblarea unui nou PC, prin faptul că vine livrată cu un sistem complet de răcire, format din 3 ventilatoare de admisie, pe partea din față, completate de unul de evacuare, pe partea din spate. Unde mai punem că acestea sunt dotate și cu RGB, deci din start ar trebui să ne bucurăm ce câteva FPS-uri în plus la CS:GO * wink wink*.

În ceea ce privește porturile disponibile care sunt accesibile utilizatorului pe partea frontală, aici avem două mufe USB-A și nelipsitele jack-uri de căști și microfon. Să vorbim puțin și despre cât de ofertantă este carcasa la interior. Alphagear Archon dispune de două bay-uri interne de 3,5 inci pentru HDD-uri, și de două de 2,5 inci pentru montarea SSD-urilor SATA, ea fiind compatibilă cu formatele de plăci de bază ATX, mATX și mITX. În plus, localizarea locului dedicat pentru sursa de alimentare se află în partea de jos, ceea ce este o veste bună pentru cei care vor să facă și niște wire management în timpul asamblării.

Nu în ultimul rând, Archon vine în cutie și cu propria telecomandă pentru luminile RGB, pentru a permite o personalizare mai bună chiar și pentru gamerii mai pretențioși. Alphagear Archon poate fi comandată de la PC Garage în schimbul sumei de 360 de lei, un preț onest pentru ceea ce oferă.

Alphagear Oathkeeper

Cel mai probabil denumită după celebra sabie a lui Brienne of Tarth din Game of Thrones, Alphagear Oathkeeper se ține de cuvânt atunci când promite un spațiu ofertant la interior, care vine la pachet și cu un suport de plăci video, pentru modelele care sunt mult mai generoase în dimensiuni, precum cele ultra high-end lansate în ultimii ani.

Față de Archon, Oathkeeper îți lasă din start impresia că face parte din alt segment de preț, ea fiind ceva mai „bulky”. Asta înseamnă că și wire managementul pe care urmează să îl iei în calcul pentru ea se realizează într-un mod mai facil, iar locul dedicat sursei de alimentare este tot în partea de jos. În ceea ce privește răcirea, Oathkeeper are același număr de ventilatoare de intake incluse pe partea din față, completate de cel solitar de pe spate, iar numărul total de astfel de adiții la carcasă pe care îl poți face este de nouă.

Referitor la ușa de acces la componente, aceasta este și mai ușor de deschis decât în cazul lui Archon, fiind nevoie doar să tragi de un mâner textil amplasat foarte la îndemână. De asemenea, același lucru este valabil și pentru laterala mată, din metal, de pe partea opusă a carcasei. Vizual vorbind, Alphagear Oathkeeper arată ca o adevărată carcasă de gaming, mai ales atunci când pornești din telecomandă iluminarea RGB de pe ventilatoarele amplasate frontal.

La capitolul porturi frontale, Oathkeeper se laudă cu același număr de mufe USB-A precum Archon, însă vedem aici în plus și un USB-C, extrem de folositor pentru conectarea sau încărcarea diferitelor gadget-uri, cum ar fi tablete sau telefoane lansate în ultimii ani. În ceea ce privește bay-urile pentru spațiul de stocare, avem o configurare în oglindă cu cea a lui Archon: două bay-uri de 3,5 și două de 2,5.

Cele două carcase sunt o alegere optimă pentru cine are nevoie mai ales de calitate, dar care nu are un buget suficient de mare pentru brand-uri ceva mai cunoscute. Comparativ cu carcasa din build-ul meu de acasă, un Thermaltake dintr-o gamă de preț ceva mai mare, Archon și Oathkeeper se prezintă mai mult decât decent și vor mulțumi cu siguranță pe cei care vor alege unul dintre cele mai noi brand-uri de pe piața IT.

Etichete: , , , , ,