Android 12 îți va permite să joci jocuri înainte de a termina descărcarea lor

Scris de | 15 iulie, 2021
Android 12 îți va permite să joci jocuri înainte de a termina descărcarea lor
foto via @cnet.com

La Game Developer Summit, Google a anunțat o nouă funcție pentru dezvoltatorii de jocuri Android, care va accelera de aproape 2 ori timpul de la începerea descărcării în magazinul Google Play până la lansarea jocului – cel puțin pe dispozitivele Android 12. Numele noii funcții, „play as you download”, oferă destul de multe informații deja – înainte de descărcarea tuturor activelor jocului, jucătorii vor putea începe practic să se joace.

În medie, jocurile moderne sunt probabil cele mai mari aplicații pe care le vei descărca pe telefonul tău și, atunci când descărcarea durează câteva minute, este posibil să vrei să treci la o altă aplicație și să uiți complet de noul joc.  Cu această nouă funcție, Google promite că va dura doar jumătate din timp pentru a intra într-un joc care ocupă aproximativ 400 MB. Dacă ești un jucător de consolă, tot acest concept se va simți familiar, având în vedere că Sony și Microsoft fac aproape același lucru pentru jocurile de pe platformele lor.

Aceasta nu este prima încercare a Google de a face jocurile să se încarce mai repede. Cu „Google Play Instant”, compania oferă deja o funcție conexă care permite jucătorilor să înceapă imediat un joc din Magazinul Play. Totuși, ideea de acolo este să elimine complet procesul de instalare și să ofere potențialilor jucători posibilitatea de a încerca imediat un nou joc.

La fel ca Play Instant, noua funcție „play as you download” este alimentată de formatul Android App Bundle de la Google, care, în cea mai mare parte, înlocuiește vechiul standard APK și va fi disponibil odată cu Android 12.

Etichete: , ,

Sursa: Android 12 will let you play games before they finish downloading