Apple vrea ca bateriile pentru viitoarea sa mașină să fie produse în SUA

Scris de | 15 iulie, 2021
Apple vrea ca bateriile pentru viitoarea sa mașină să fie produse în SUA

Proiectul Titan, așa cum a fost numită Apple Car-ul în primele sale faze, a trecut prin multe de la introducerea sa în „fabrica de zvonuri” în 2015. Pentru o vreme, Apple s-a concentrat mai degrabă pe tehnologia de conducere autonomă decât pe hardware. Deși mașina reală este încă la câțiva ani distanță, majoritatea publicațiilor cred acum că Apple își propune din nou să livreze un vehicul electric real, iar Digitimes oferă un raport despre lanțul de aprovizionare cu baterii.

Știrile recente privind angajările continuă să arate eforturile Apple de a crea un vehicul electric. Luna trecută, Bloomberg a raportat că Apple a angajat pe termen lung un om de la BMW, care a condus dezvoltarea vehiculului electric BMW i3. Apple a adus la bord și vicepreședintele Porsche pentru dezvoltarea șasiului la începutul anului.

Acum, Digitimes spune că Apple insistă ca bateriile pentru vehiculul său electric să fie produse în Statele Unite.

Aparent, Apple a purtat discuții preliminare cu cei mai mari furnizori de baterii din China, CATL și BYD, dar se pare că aceștia ar dori o producție internă. Foxconn este în poziția primordială pentru a prelua comenzi, deoarece ansamblul cheie al iPhone intenționează să înființeze în curând fabrici de baterii și mașini EV în SUA.

Pentru o vreme, s-a spus că Apple discută cu Hyundai și Kia pentru producerea Apple Car-ului, deși aceste negocieri aparent s-au destrămat, deoarece Apple nu dorea ca mașina să fie denumită altfel decât Apple. În martie, Bloomberg a spus că Foxconn sau Magna erau foarte probabil parteneri de producție pentru Apple Car. Bloomberg a citat un angajat Apple care a spus că „Foxconn este obișnuit ca inginerii Apple să-i spună ce să facă”.Ulterior, în aprilie, The Korea Times a avut un raport în care susținea că Apple este foarte aproape de semnarea unui acord cu LG și Magna. Câteva luni mai târziu, însă, nu pare să se fi întâmplat asta.

Etichete: ,

Sursa: Apple reportedly wants batteries for the Apple Car to be produced in the US