Veniturile Apple, în creștere la toate categoriile de produse. Trecerea la M1 a fost un succes financiar

Scris de | 28 iulie, 2021
Veniturile Apple, în creștere la toate categoriile de produse. Trecerea la M1 a fost un succes financiar

În ultimii doi ani, Apple a luat decizia de a se concentra pe upgrade-uri majore ale liniei sale de produse, iar aceasta a rezultat într-un adevărat succes, atât din punct de vedere al performanței produselor care au primit upgrade-uri, cât și al rezultatelor financiare. Gigantul din Cupertino a anunțat recent rezultatele fiscale ale celui de-al treilea sfert al anului (contorizat din aprilie până în iunie), iar veniturile obținute au fost de domeniul recordurilor.

Toate segmentele de produse ale Apple (iPhone, Mac, iPad, servicii și wearables/accesorii) au cunoscut creșteri în ceea ce privește profitul față de 2020, aducând în total 81,4 miliarde de dolari pentru compania americană. Numai vânzările de iPhone-uri au auds 39,6 miliarde de dolari, reprezentând jumătate din suma totală.

Procentual, venitul în cel de-al treilea sfert fiscal a crescut cu 36% față de anul trecut, iar profitul s-a dublat, Apple anunțând 21,7 miliarde de dolari venit net, cu nu mai puțin de 93% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o iPhone-ul, cu o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, dovedind încă o dată că seria iPhone 12 este una de succes. Și divizia de servicii a avut un sfert fiscal foarte bun, cu 17,5 miliarde obținute și o creștere de 33% față de perioada similară din 2020.

În fine, categoria de „wearables, home și accesorii” este cea care contorizează vânzările de Apple Watch, HomePod mini și alte device-uri, precum AirTags, și a cunoscut și aceasta o creștere considerabilă, cu 36%, aducând 8,8 miliarde de dolari în venituri. Mac-ul și iPad-ul au avut luni mai modeste, însă tot au înregistrat creșteri: 16% pentru Mac și 12% pentru iPad. Totuși, mutarea pe procesoare M1, fabricate in-house de Apple, pare să fie o mutare excelentă pentru gigantul din Cupertino, ținând cont că, în anii anteriori, divizia de Mac-uri aducea „doar” 4 miliarde de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple posts another record-breaking quarter thanks to the iPhone