IDC: Huawei nu mai este o companie de smartphone-uri top 5 în China

Scris de | 30 iulie, 2021
IDC: Huawei nu mai este o companie de smartphone-uri top 5 în China

IDC a lansat analiza trimestrială a pieței smartphone-urilor din China, iar cifrele sunt excelente pentru toate companiile majore care nu se numesc Huawei. Conform datelor, vivo a devenit cel mai bine vândut brand pentru Q2 2021, urmat de Oppo, Xiaomi, Apple și acum independentul Honor. Piața generală s-a micșorat anual, în special datorită succesului pe care Huawei îl avea până recent cu afacerea cu smartphone-uri.

Fostul lider face acum parte din grupul „Alții”, care a vândut jumătate din unitățile pe care le-au făcut anul trecut. În timp ce primele 4 companii și-au mărit volumul vânzărilor, Honor a vândut aproximativ jumătate din unitățile pe care le-a făcut în 2020, pur și simplu pentru că nu existau telefoane noi de vândut – avea în total cinci dispozitive disponibile pentru vânzare. În același timp, concurenții ca vivo, Oppo sau Xiaomi au avut fiecare peste 30 de opțiuni diferite dintre care clienții au putut alege.

foto via @gsmarena.com

Managerul de cercetare IDC China, Wang Xi, a dezvăluit că inovația nu mai este forța principală a mediului de afaceri al smartphone-urilor, iar companiile concurează acum pentru a oferi o imagine de brand favorabilă cu care utilizatorii se pot simți în legătură, în loc să intre într-o luptă de tipul „care companie are cel mai bun software sau hardware”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: IDC: Huawei is no longer a Top 5 smartphone company in China