Xiaomi a lansat o alternativă ieftină pentru iPad Pro

foto via @ubergizmo.com

Tabletele Android se chinuie de câțiva ani în încercarea de a opri dominația iPad-ului celor de la Apple în acest segment, dar acest lucru nu a împiedicat unii producători să încerce să creeze device-uri noi. Cea mai recentă iterație a unui „concurent” pentru iPad Pro-ul Apple este Mi Pad 5 al Xiaomi, care seamănă destul de mult cu rivalul său din tabăra americană.

Mi Pad 5 va fi oferit într-o versiune standard și într-o versiune Pro. Ambele modele vor avea un display de 11 inci, cu o rezoluție de 2560 × 1600 pixeli și o rată de reîmprospătare de 120Hz, împreună cu tehnologia de afișare TrueTone și suport pentru Dolby Vision și HDR10. Xiaomi susține că display-urile pot avea, de asemenea, o luminozitate de până la 500 de nits.

Sub capotă, Mi Pad 5 va fi alimentat de Snapdragon 860 de la Qualcomm, în timp ce varianta Pro va fi alimentată de Snapdragon 870, care va fi oferit în două versiuni: WiFi-only și una cu conectivitate 5G. Varianta simplă a noii tablete va avea o singură cameră de 13MP pe spate, în timp ce Pro va oferi o cameră dublă de 13MP + 5MP.

Tableta va livra o baterie de 8.720 mAh (8.600 mAh pentru modelul Pro) cu suport pentru încărcare rapidă de 67 W. Ca de obicei, există și accesorii opționale, precum carcase, tastaturi și un stilou. În ceea ce privește prețul, Mi Pad 5 va începe de la 310 dolari, în timp ce versiunea Pro va începe de la 385 de dolari, făcând din aceasta o alternativă mult mai accesibilă pentru iPad sau iPad Pro.