Xiaomi pășește pe urmele Boston Dynamics și lansează un câine-robot

Scris de | 11 august, 2021
Xiaomi pășește pe urmele Boston Dynamics și lansează un câine-robot

După proaspăt lansatul Xiaomi Mi Mix 4, telefonul cu cameră sub display și procesor Snapdragon 888, Xiaomi a venit cu o altă premieră – intrarea sa pe „piața” câinilor-robot, cu CyberDog, o mașinărie open-source despre care compania spune că „oferă nenumărate posibilități”.

CyberDog pășește pe urmele lui Spot, câinele-robot al celor de la Boston Dynamics, care recent a fost scos la vânzare și poate fi cumpărat pentru suma de 74.500 de dolari, fiind capabil să ajute într-o mulțime de feluri, de la explorarea unor mine periculoase pentru oameni la ajutarea doctorilor de a-și examina pacienții la distanță. De asemenea, Spot este testat și de autorități și armata americană.

Spre deosebire de Spot, nu este încă foarte clar ce vrea să facă Xiaomi cu CyberDog. Într-un comunicat de presă, compania a evidențiat natura open-source a mașinăriei și a specificat că va lansa inițial doar 1000 de unități pentru „fanii Xiaomi, ingineri și entuziaști în ale roboticii”. Aceste unități vor avea și un preț incredibil de scăzut, de doar 9999 de yuani, sau 1540 de dolari, cu aproximație.

Tot în comunicat este subliniată și calitatea „pet-like” (asemănător unui animal de companie) a lui CyberDog, inclusiv abilitățile sale de a răspunde la comenzi vocale și de a-și urma proprietarul, întocmai ca un câine real. Ținând cont de felul în care arată (design care, pentru fanii Black Mirror, poate aduce aminte de episodul „Metalhead”), este clar însă că Xiaomi nu îl vede pe CyberDog ca un rival pentru Aibo, câinele-robot al celor de la Sony.

Xiaomi spune că CyberDog poate realiza backflip-uri, și poate merge cu o viteză de 3,2m/s, fiind mai ușor decât Spot, la o greutate de 3kg (robotul celor de la Boston Dynamics cântărește 5,2kg). CyberDog funcționează pe platforma Jetson Xavier AI a celor de la NVIDIA și are o mulțime de senzori și camere, un modul GPS, lentile ultra-wide, și o cameră RealSense D450 de la Intel pentru a aproxima adâncimea. Cu ajutorul acestora, robotul poate naviga în mod semi-autonom.

„CyberDog poate analiza mediul înconjurător în timp real, poate crea hărți de navigație, și poate evita obstacole în drumul său către destinație” se arată în comunicatul emis de Xiaomi. De asemenea, câinele-robot poate fi controlat printr-o aplicație de pe smartphone.

CyberDog are și trei porturi USB-C și unul HDMI, despre care Xiaomi spune că poate fi utilizat pentru a modifica hardware-ul. Compania sugerează că senzori lidar, camere panoramice și lumini de căutare pot fi adăugate robotului.

Etichete: , , , ,

Sursa: CyberDog is a new ominous-looking robot from Xiaomi