UE ar putea introduce legea standardizării sistemului de încărcare încă de luna viitoare. Ce înseamnă asta pentru Apple

Scris de | 17 august, 2021
UE ar putea introduce legea standardizării sistemului de încărcare încă de luna viitoare. Ce înseamnă asta pentru Apple
foto via @ubergizmo.com

Majoritatea producătorilor de telefoane din ziua de azi folosesc același standard pentru încărcătoarele lor, având pe dispozitive porturi de încărcare de tip USB-C, astfel că, spre exemplu, un încărcător de Huawei poate funcționa și pe Samsung și Xiaomi și viceversa. Există însă o mare excepție de la această regulă, iar ea se numește Apple.

Potrivit unui raport al Reuters, una dintre sursele agenției de presă spune că, luna viitoare, Comisia Europeană va prezenta o legislație care va obliga în mod legal producătorii de telefoane să adere la un sistem de încărcare standardizat. Se așteaptă ca această legislație să se bazeze pe recomandările pe care le-a propus UE înainte, unde producătorii care au propriul sistem, precum Apple, vor trebui să adopte o variantă care să le facă încărcătorul compatibil cu ceilalți.

Apple a susținut anterior standardizarea sistemului de încărcare, dar este puțin probabil ca gigantul din Cupertino să aibă aceeași opinie și astăzi. Odată cu iPad Pro, Apple a adoptat în cele din urmă USB-C și a renunțat la Lightning, însă aceasă schimbare nu a fost transpusă încă și pe iPhone-uri. Ba mai mult, de ceva timp există zvonuri conform cărora Apple ar putea introduce un iPhone fără porturi de încărcare. Aceasta înseamnă că, atunci când se va întâmpla acest lucru, această legislație nu va mai fi luată în considerare sau va trebui revizuită pentru a acoperi un astfel de dispozitiv.

Etichete: , , ,

Sursa: EU Pushes Ahead To Legalize A Common Charger Standard