Android 12 se lansează mai târziu decât predecesorii săi. Când îl vei putea folosi

Scris de | 13 septembrie, 2021
Android 12 se lansează mai târziu decât predecesorii săi. Când îl vei putea folosi

Un document intern al Google care a ajuns în atenția celor de la XDA Developers sugerează faptul că Android 12 va avea o dată de lansare puțin mai târzie decât cea a predecesorilor săi. Astfel, trecerea la o nouă versiune a sistemului de operare ar urma să se facă pe 4 octombrie, atunci când codul sursă va ajunge în AOSP (Android Open Source Project).

Un screenshot al documentului arată și planul companiei americane de a opri build-urile de software pentru dispozitive care rulează Android 10,11 și 12. Ba mai mult, dezvăluie și datele la care gigantul va lansa codul sursă al noii versiuni de Android, precum și datele la care au fost lansate versiunile anterioare ale sistemului de operare.

Dacă data de 4 octombrie este corectă, aceasta ar putea fi coroborată cu un indiciu mai vechi despre lansarea lui Pixel 6. Săptămâna trecută, Google a postat pe Instagram câteva imagini teaser cu noul său telefon, iar o privire mai atentă la widget-ul de ceas sugera data de 19 octombrie pentru o eventuală lansare, astfel că este posibil ca noile dispozitive Pixel să își facă apariția la două săptămâni după Android 12.

Android 12 va ajunge cu aproape o lună mai târziu decât precedentele două versiuni ale sistemului de operare – Android 11 se lansa pe 8 septembrie 2020, iar Android 10 pe 3 septembrie 2019.

Bineînțeles, Android 12 va fi disponibil inițial pe dispozitivele Pixel, astfel că rămâne de văzut cât timp va trece până vom vedea update-ul la noul sistem de operare pe telefoanele altor producători, precum Samsung, Oppo sau OnePlus.

Etichete: ,

Sursa: Android 12 official launch could take place in early October