Watch Series 7, ceasul cu cel mai mare display lansat vreodată de Apple, a fost lansat oficial

Scris de | 14 septembrie, 2021
Watch Series 7, ceasul cu cel mai mare display lansat vreodată de Apple, a fost lansat oficial

Așa cum ne așteptam, o porțiune din show-ul Apple de astăzi din Apple Park a fost dedicată noului smartwatch Apple Watch Series 7. Lansarea noului smartwatch a ocupat însă mult mai puțin timp decât am fi crezut, nefiind multe lucruri noi față de versiunea anterioară.

Cea mai mare diferență este cea de design, display-ul fiind împins de Apple foarte aproape de margini, care sunt acum extrem de subțiri, de doar 1,7mm. Acesta devine astfel cel mai mare ecran al unui Apple Watch de până acum, iar Apple spune că poți vedea cu 50% mai mult text pe Series 7 față de Series 6. Ba mai mult noul display permite introducerea unei întregi tastaturi, care oferă și suport pentru swipe.

Marginile sunt ușor curbate, iar Apple a introdus pe noile ceasuri un rating de rezistență IP6X pentru praf, și nu lipsește nici rating-ul de rezistență la apă, WR50. Compania din Cupertino a și mărit puțin dimensiunile lui Watch Series 7 – versiunea mai mică a trecut de la 40mm la 41mm, în timp ce cea mai mare a ajuns la 45mm de la 44mm.

Autonomia este neschimbată, oferind 18 ore de utilizare, însă surpriza binevenită este faptul că încărcătorul ceasului folosește acum USB-C în loc de USB-A. Există cinci variații de culoare pentru varianta de aluminiu – negru, auriu, albastru, roșu și un verde închis. Bineînțeles, vor exista și modelele cu brățări realizate în colaborare cu Nike și Hermes.

În ceea ce privește funcțiile, nu sunt modificări esențiale – nu lipsesc ECG-ul, ecranul always-on sau multitudinea de moduri diferite de sport pe care le poate recunoaște ceasul.De asemenea, odată cu WatchOS 8, Apple introduce și workout-uri noi pentru bicicletele electrice, posibilitatea de a recunoaște automat atunci când începi să pedalezi pe o bicicletă, precum și Fall Detection pentru cicliști.

Apple Watch Series 7 va avea un preț începând de la 399 de dolari.

Etichete: , , , ,