Lansare iPhone 13: Apple lansează astăzi noul iPhone. Unde și de la ce oră poți vedea evenimentul

Scris de | 14 septembrie, 2021
Lansare iPhone 13: Apple lansează astăzi noul iPhone. Unde și de la ce oră poți vedea evenimentul

După ce anul trecut Apple a lansat seria iPhone 12 în luna octombrie, din cauza problemelor din lanțul de cipuri global, compania din Cupertino va reveni astăzi la luna sa favorită de lansare a smartphone-urilor – septembrie.

Astfel, 14 septembrie 2021 va marca și ziua în care Apple va prezenta gama iPhone 13, odată cu o nouă versiune de Apple Watch (Series 7), AirPods 3 și posibil și două noi iPad-uri – iPad 9 și iPad mini 6.

Evenimentul de lansare al lui iPhone 13 are loc la ora 20:00 și va putea fi vizionat atât pe site-ul Apple, cât și pe YouTube (video mai jos).

Așteptările pentru noua serie de iPhone-uri sunt mari, ca în fiecare an, fiind alimentate și de o perioadă lungă de zvonuri, care pare că au fost mai multe ca în orice alt an. Astfel, în ceea ce privește prețul, ne așteptăm ca noile device-uri să aibă prețuri similare cu cele de anul trecut, începând de la 699 de dolari. Se pare însă că va exista și o versiune cu 1TB de stocare, cel mai probabil a lui iPhone 13 Pro Max, iar aceasta va avea și cel mai mare preț, apropiat probabil de 2000 de dolari.

„Bretonul”, acel lucru de care fanii Android adoră să se ia, se pare că va fi mai mic în sfârșit în acest an, design-ul de pe spate fiind destul de similar cu cel al device-urilor anterioare. Vom vedea se pare și două noi versiuni de culoare pentru telefoanele companiei din Cupertino, roz și portocaliu.

foto via @shopcenterus.com

La interior știm deja că se va afla un nou procesor Bionic, A15, care acum nu va aduce însă un upgrade semnificativ de performanță. Dimensiunile ecranului vor rămâne aceleași ca la generația anterioară, însă iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max ar putea să primească mult-așteptata rată de refresh de 120Hz, în timp ce toată gama ar urma să aibă opțiune de always-on display.

Și bateria ar urma să fie mai mare, iar combinația cu noul procesor Bionic A15 ar putea face ca telefoanle companiei din Cupertino, deja excepționale din punct de vedere al autonomiei, să își extindă avantajul față de rivalii săi în acest segment.

În fine, camerele. iPhone 13 ar putea primi un upgrade, în timp ce ambele versiuni Pro vor avea parte de un senzor ultrawide mai bun, iar senzorul LiDAR ar putea să își facă apariția pe toate cele patru modele. Îmbunătățiri vor putea fi observate și pe partea Video, inclusiv prezența unui nou mod Portret.

Rămâne de văzut în câteva ore câte și care dintre zvonurile auzite/citite în ultimele luni se vor adeveri. Apple a avut tot timpul obiceiul de a face din evenimentele sale de lansare adevărate producții cinematografice, și ne așteptăm ca lansarea lui iPhone 13 să nu fie diferită în această privință.

Etichete: , , , , , , ,