Sonos lansează un nou soundbar: Beam Gen 2 vine cu sunet 3D Dolby Atmos

Scris de | 14 septembrie, 2021
Sonos lansează un nou soundbar: Beam Gen 2 vine cu sunet 3D Dolby Atmos

Sonos anunță astăzi lansarea noului său soundbar Beam Gen 2, cel de-al doilea produs nou al anului pentru compania americană (după Sonos Roam, prezentat în primăvară). Beam Gen 2 este, așa cum spune și numele, a doua generație a soundbar-ului compact de la Sonos, și vine cu o mulțime de îmbunătățiri.

Principalul focus este pus pe funcția 3D Audio cu Dolby Atmos, prin care soundbar-ul îl pune pe ascultător în mijlocul acțiunii, oferindu-i șansa de a experimente diferitele sunete din filme/seriale într-o manieră nouă. Spre exemplu, vei putea auzi avioanele dintr-o scenă ca și cum ar zbura deasupra ta, vei auzi pașii dintr-un film de groază ca și cum ar fi lângă tine și multe altele, ne-a explicat într-un interviu Nate Forand, Principal Technical Project Lead.

De asemenea, Forand ne-a confirmat și faptul că Beam Gen 2 se adresează celor care vor un soundbar pentru camere de dimensiuni medii, Sonos Arc rămânând cel mai probabil varianta preferată a clienților companiei americane care își doresc un soundbar care să „umple” încăperi foarte mari.

Beam primește mai multă putere de procesare odată cu a doua generație a soundbar-ului și este acum și compatibil cu HDMI-ul eARC de pe TV, astfel că oferă suport pentru mai multe formate audio. Dimensiunea a rămas aceeași, soundbar-ul având o formă compactă, ce îi permite să fie mutat cu ușurință prin cameră, și capacități NFC pentru o conectare rapidă cu orice dispozitiv. Grilajul din policarbonat îi oferă lui Beam Gen 2 un aspect simplu și elegant, potrivit pentru aproape orice cameră. Și ambalajul a primit modificări, așa cum am remarcat și în cazul lui Roam, fiind sustenabil.

În ceea ce privește funcțiile, Beam Gen 2 vine cu Trueplay, funcția celor de la Sonos care include și un EQ, dar și cu suport pentru AirPlay 2, lucru pe care îl vor apreica utilizatorii de telefoane Apple.

Sonos are în plan să integreze suportul Ultra High Definition prin Amazon Music, care le va permite ascultătorilor să se bucure de conținut într-un format pe 24 de biți / 48kHz fără pierderi, dar și de Dolby Atmos Music. Disponibil fără costuri suplimentare pentru clienții Amazon Music Unlimited, formatul Ultra HD va putea fi ascultat pe toate dispozitivele compatibile cu aplicația S2, cu excepția Play:1, Play:3, Playbase și Playbar, iar Dolby Atmos Music va fi disponibil pe Arc și Beam (Gen 2).

Beam Gen 2 va fi disponibil începând cu 5 octombrie și poate fi achiziționat direct de pe site-ul Sonos, la prețul de 2499 de lei. De asemenea, soundbar-ul va fi disponibil și la retaileri locali.

Etichete: , , , ,