Realme GT Neo2 va folosi pastă termoconductoare cu diamante pentru răcirea procesorului

Scris de | 21 septembrie, 2021
Realme GT Neo2 va folosi pastă termoconductoare cu diamante pentru răcirea procesorului
Foto via GSMArena

Mai este doar o zi până la lansarea lui Realme GT Neo2. Deși nu avem încă lista completă cu specificații ale noului model, un fapt destul de interesant a ajuns în atenția presei de tehnologie din China și acum și din Europa. Se pare că metoda de răcire a procesorului Snapdragon 870 pe care a ales să meargă producătorul asiatic este o pastă termoconductoare din a cărei compoziție fac parte și un anume soi de diamante.

Bine, acum nu trebuie să te gândești că telefonul va avea un cost extrem de ridicat din cauza acestui lucru, iar tipul de diamant industrial microscopic folosit în compoziția pastei termale are rolul de a asigura un transfer de temperatură mult mai rapid decât în cazul argintului, de exemplu, metal folosit la asigurarea altor soluții de răcire de pe telefoane sau smartphone-uri.

Nu numai că Realme GT Neo2 va fi primul smartphone care va folosi acest gen de pastă termoconductoare, dar rezultatele le depășesc deja pe cele înregistrate în cazul lui Realme GT cu Snapdragon 888. Asta înseamnă temperaturi mult mai bune în jocuri, dar și performanțe mai ridicate, per total, pentru acest terminal.

Realme GT Neo2 se lansează pe 22 septembrie, iar primele specificații vehiculate se referă la un display de 120 Hz cu un touch sampling rate de 600 Hz, o baterie de 5000 de mAh cu fast-charging la 65W, speakere Dolby Atmos și o cameră de 64 de MP.

Etichete: ,

Sursa: The Realme GT Neo2 will use a thermal paste with diamonds to keep its Snapdragon 870 cool