GTA Trilogy se lansează oficial pe 11 noiembrie. Cum arată diferența grafică și cum poți juca gratuit, la lansare

Scris de | 22 octombrie, 2021
GTA Trilogy se lansează oficial pe 11 noiembrie. Cum arată diferența grafică și cum poți juca gratuit, la lansare

Rockstar ne-a oferit în sfârșit un trailer pentru versiunea remastered a trilogiei Grand Theft Auto care cuprinde GTA III, GTA: Vice City și GTA: San Andreas, și în care putem vedea pentru prima oară diferențele grafice față de versiunile precedente ale jocurilor.

De asemenea, avem acum și o dată de lansare oficială. Așadar, Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition se va lansa pe 11 noeimbrie, pentru 59,99 de euro, și cele trei titluri vor putea fi jucate pe Nintendo Switch, PlayStation 4 și 5, Xbox One și Series S/X, precum și pe PC prin launcher-ul oficial al Rockstar. De asemenea, în prima jumătate a lui 2022, jocul va „ateriza” și pe platformele mobile prin iOS și Android, iar versiunea fizică a jocului va putea fi cumpărată pe 7 decembrie, până atunci fiind disponibilă doar cea digitală.

Mai mult decât atât, se pare că versiunea remastered a GTA: San Andreas va fi disponibilă gratuit, încă din ziua lansării, pentru abonații Xbox Game Pass. Nici posesorii de PlayStation nu au fost uitați, și GTA III – The Definitive Edition va fi disponibil prin PlayStation Now începând cu 7 decembrie.

Jocurile au fost remasterizate de Grove Street Games, care se pare că a depus destul de multă muncă pentru a le face să arate mai bine și a îmbunătăți gameplay-ul care era prezent pe variantele de PS2. Rockstar spune că a folosit Unreal Engine și un sistem de lumini „complet reconstruit” iar upgrade-urile grafice par să fie consistente, deși oferă jocurilor un aspect puțin cartoonish – asemănător cu benzile desenate.

Rockstar a confirmat și că fiecare joc are controale inspirate din GTA V, lucru care ar trebui să facă jocurile să se simtă mai modern. Există un update și la modul de selecție a armelor și radioului, precum și noi mini-maps care le permit jucătorilor să își seteze destinații.

Există și câteva noutăți exclusive pentru anumite platforme. Pe Switch, Rockstar a adăugat țintire giroscopică, și poți folosi touchscreen-ul consolei pentru a face zoom, a schimba camera sau a face selecții în meniuri. Versiunea de PC va avea 45GB și oferă suport pentru NVIDIA DLSS, care îți permite să rulezi pe mai bine un joc pe o placă grafică mai veche, fără să pierzi din calitate.

Etichete: , , , , , , ,