Suma pe care Facebook ar putea fi obligată să o plătească pentru numele „Meta”

Scris de | 5 noiembrie, 2021
Suma pe care Facebook ar putea fi obligată să o plătească pentru numele „Meta”

Săptămâna trecută, Facebook a anunțat totul despre rebranding-ul pe care l-a pus la cale, despre redenumirea companiei si despre numele „Meta” pe care îl vor folosi de acum înainte.

Cu toate acestea, această denumire se va aplica pentru compania-mamă a Facebook, iar platforma de socializare va continua să se numească Facebook. Alte produse precum WhatsApp și Instagram vor fi acum o subsidiară a Meta. Însă se pare că schimbarea numelui în Meta ar putea costa compania destul de mult.

Acest lucru se datorează faptului că, în luna august, Zach Shutt a depus cererea pentru marca comercială „Meta” pentru compania sa de PC-uri, care vânduse deja produse sub marca Meta PC în noiembrie 2020. Facebook, pe de altă parte, a depus cererea pentru marca înregistrată pe 28 octombrie, dar niciunul dintre dosare nu a fost aprobat, ceea ce înseamnă că ar putea exista o luptă legală asupra numelui.

Cu toate acestea, potrivit TMZ, Schutt de la Meta PC și cofondatorul Joe Darger au sugerat că sunt dispuși să renunțe dacă Mark Zuckerberg ar fi dispus să le plătească 20 de milioane de dolari pentru nume.

Facebook încă nu a comentat această problemă, așa că nu este clar cum se va proceda. Am văzut diverse cazuri ale acestor tipuri de situații în trecut, așa că rămâne de văzut dacă Facebook va ceda 20 de milioane de dolari pentru ca Meta PC să renunțe, sau va alege să se judece în instanță.

Etichete: , ,

Sursa: Facebook Might Have To Pay $20 Million For The ‘Meta’ Name