De ce nu există Windows pe MacBook-urile cu procesoare M1

Scris de | 26 noiembrie, 2021
De ce nu există Windows pe MacBook-urile cu procesoare M1
foto via @ubergizmo.com

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, Windows a fost întotdeauna disponibil pentru utilizatorii macOS, indiferent dacă doresc să-l folosească prin intermediul propriului Boot Camp al Apple sau al instrumentelor terțe precum Parallels. Cu toate acestea, odată cu trecerea la chipseturile Apple Silicon bazate pe ARM, nu a mai fost cazul și suntem siguri că unii s-au întrebat de ce.

Se pare că o înțelegere exclusivă cu Qualcomm ar putea fi motivul pentru care nu am văzut încă Windows pentru Mac-urile M1. Acest lucru s-a aflat datorită unui raport de la XDA Developers, care au auzit din sursele lor că Microsoft și Qualcomm au o afacere exclusivă în care, dacă va exista Windows pe un dispozitiv ARM, acesta ar fi un dispozitiv care utilizează chipset-urile Qualcomm.

Astea fiind spuse, ar putea fi câteva vești bune pentru utilizatorii M1 Mac, deoarece raportul susține, de asemenea, că înțelegerea dintre ambele companii va expira în curând. Asta înseamnă că, odată ce această ofertă expiră, Microsoft ar fi liberă să licențieze versiunea sa ARM de Windows către constructori care nu fac parte din PC, similar modului în care poți cumpăra o copie a Windows și o poți folosi pentru instalarea Boot Camp/Parallels.

Desigur, este posibil ca Microsoft și Qualcomm să-și reînnoiască acordul, mai ales că aceștia și-au dezvăluit propriile planuri pentru un concurent Apple Silicon care va fi lansat în 2023. În același timp, au existat zvonuri care datează din 2020 că Microsoft se pare că este interesat și de un chipset intern, dar va trebui să așteptăm și să vedem.

Etichete: ,

Sursa: Exclusive Qualcomm Deal Might Explain Why Windows Isn’t Available For M1 Macs