Casca de realitate virtuală şi AR Apple a fost amânată până în 2023

Scris de | 19 ianuarie, 2022
Casca de realitate virtuală şi AR Apple a fost amânată până în 2023

Apple a început să pună accent pe realitate augmentată încă de când a început să integreze camere AR (LidAR) pe iPad Pro şi iPhone-uri. Următorul pas este lansarea unei perechi de ochelari/cască VR, care era aşteptată în 2022. Acum analişti de la Bloomberg au publicat un material ce arată că headsetul a fost amânat pentru 2023.

Publicaţia citează o sursă apropiată de Apple, care afirmă că probleme cu supraîncălzirea, cu softul şi cu camerele ochelarilor au dus la amânare. Ca urmare, casca va primi un teaser sau anunţ spre final de an 2022 şi va fi lansată în 2023. Tot Bloomberg pare convinsă că preţul de pornire pentru dispozitiv va fi undeva peste 2000 de dolari.

Headsetul mixed reality ar fi prima intrare Apple într-un segment complet nou de la Apple Watch încoace (2015). Dispozitivul ar trebui să fie un terminal high end care combină realitatea virtuală cu cea augmentată. Teoretic ar fi trebuit să fie gata pentru o dezvăluire la WWDC 2022 în iunie, urmat de o lansare în toamnă. Problemele cu dezvoltarea sa şi provocările de mai sus au dus totuşi la o amânare.

Ce e drept probleme similare a avut şi Google Glass cu un deceniu în urmă: supraîncălzire, autonomie limitată şi o percepţie de încărcare a privacy-ului care a făcut ca ochelarii să fie interzişi în barurile din New York. Cu Metaverse-ul la orizont, Apple trebuie să se mişte rapid, mai ales dacă vrea să prindă trenul VR.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena