TikTok va oferi abonamente cu plată pentru creatorii de conţinut preferaţi

Scris de | 23 ianuarie, 2022
TikTok va oferi abonamente cu plată pentru creatorii de conţinut preferaţi

După modelul Instagram, TikTok a început să testeze un sistem de abonamente cu plată la creatorii de conţinut preferaţi. Aplicaţia de socializare pe bază de clipuri scurte analizează implementarea unei opţiuni ce permite creatorilor să taxeze privitorii prin intermediul unui abonament lunar.

Încă nu e clar şi cum se va implementa abonamentul în aplicaţie şi cum va fi separat de feed-ul principal video. Trebuie spus că TikTok porneşte cu pagina „For You”, care îţi prezintă clipuri de la creatorii de conţinut, chiar şi cei pe care nu îi urmăreşti. Sunt afişate în funcţie de popularitate. Dacă un creator de conţinut vrea să taxeze privitorul, nu e foarte clar dacă va „sări rândul” în zona For You sau va servi clipurile în alt feed.

E posibil şi ca subscripţia să se aplice la conţinut adiţional disponibil în exclusivitate pentru plătitori şi nu la întreg catalogul de conţinut al creatorului. Practic clipurile sale standard apar în For You, iar abonaţii primesc extra, cum se întâmplă cu podcasterii de pe Spotify sau YouTube care au Patreon spre exemplu şi oferă extra episoade acolo.

Vestea despre această mutare TikTok vine la doar o zi după ce Instagram a lansat abonamente în SUA. Funcţia e în faza de test şi un mic grup de creatori poate oferi followerilor acces exclusiv la video-uri Instagram Live şi Story-uri unice. Creatorii pot alege preţul dorit pentru a accesa acele conţinuturi. Abonaţii cu plată vor fi marcaţi cu un badget special în zona de comentarii.

Între timp TikTok mai testează şi un sistem de tipping (bacşiş) în aplicaţie, care permite creatorilor să accepte bani de la fani din afară TikTok Live stream, unde sunt suportate deja darurile. Totul urmează ideea Twitter de „Super Follows”, serviciu cu plata lansat în septembrie 2021.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge