Sony cumpără Bungie, creatorul Destiny şi Halo pentru 3.6 miliarde de dolari

Scris de | 1 februarie, 2022
Sony cumpără Bungie, creatorul Destiny şi Halo pentru 3.6 miliarde de dolari

Aşa cum era de aşteptat, Sony a răspuns la mutarea Microsoft de a cumpăra Activision – Blizzard. Gigantul japonez a anunţat achiziţionarea producătorului de jocuri Bungie, pe care îl cunoaştem pentru jocurile Halo şi Destiny. Tranzacţia se face la suma de 3.6 miliarde de dolari.

Se pare că Bungie îşi va păstra o independenţă mai mare decât majoritatea studiourilor de gaming achiziţionate. Compania a promis că gamerii care joacă Destiny 2 pe Xbox nu au motive să îşi facă griji. Sony promite că Bungie va rămâne un dezvoltator multi platform, cu libertate creativă şi cu francize sci-fi apreciate şi specializate pe genul shooter. Portofoliul său va fi completat de cel Sony.

Prima veste bună pentru producător e că Sony îi va oferi un buget mai mare pentru proiecte viitoare şi posibilitatea de a angaja noi programatori. Compania promite şi că nu vor exista discriminări sau conţinut extra pentru posesorii de PlayStation, când vine vorba despre Destiny. Viitorul expansion pack pentru Destiny 2, The Witch Queen va sosi pe toate platformele simultan.

Sunt şanse totuşi ca Destiny 3 să debuteze cu o săptămână avans pe PlayStation 5 sau să rămână exclusiv acolo o bună perioadă de timp. Bungie a fost fondată în anul 1991, iniţial ca Bungie Software Products Corporation. Devenea Bungie Studios în 2000, apoi Bungie în 2007. În portofoliul companiei se mai află jocurile Maraton, Myth, Halo, Halo 2, Halo 3, Halo: Reach.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear