În curând îţi veţi putea controla consola PlayStation 5 cu vocea

Scris de | 9 februarie, 2022
În curând îţi veţi putea controla consola PlayStation 5 cu vocea

A trecut ceva vreme de la ultima actualizare software de anvergură pentru consolele PlayStation şi iată că azi aflăm că Sony ne-a pregătit ceva în această direcţie. E vorba despre control vocal, care va sosi pe PS5 cu un update viitor.

Al doilea mare update software va sosi pe console azi, pe 9 februarie, în faza beta. El aduce schimbări la nivel de Party Chat, noi setări legate de interfaţă şi un preview pentru comanda vocală. PS5 va putea asculta comenzi odată ce rosteşti cuvintele magice „Hey PlayStation!” şi astfel vei găsi şi deschide jocuri, aplicaţii şi setări. Poţi inclusiv să controlezi playback-ul în timpul unui film sau al unei piese.

Deocamdată controlul vocal se face doar în limba engleză şi doar pentru conturi înregistrate în SUA şi Marea Britanie. Sony face modificări şi la nivel de Party Chats. Chat-urile vocale sunt acum cunoscute ca parties şi puteţi alege dacă o astfel de sesiune e deschisă, adică prietenii se pot alătura fără invitaţie sau închisă. Alte noutăţi includ posibilitatea de a ţine anumite jocuri şi aplicaţii pe Homescreen, design nou pentru trofee şi extra limbi suportate pentru Screen Reader.

Din păcate nu s-a întors încă funcţia de auto upload a capturilor de joc spre aplicaţia PlayStation pentru mobil, care a apărut în ianuarie şi a dispărut apoi rapid.

Sony nu a vândut console PS5 pe măsura aşteptărilor mai ales pe final de an 2021, când în trimestrul 4 a ajuns la doar 3.9 milioane de unităţi vândute. A obţinut şi vânzări totale de 7.1 miliarde de dolari pentru divizia de gaming, cu 8% mai puţin decât la final de an 2020. Sony are totuşi planuri mari de viitor, după ce a cumpărat Bungie, creatorul Halo şi Destiny.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge