Cum ar putea arăta primul iPhone pliabil? Conceptul iPhone Air ne dă răspunsul!

Scris de | 12 februarie, 2022
Cum ar putea arăta primul iPhone pliabil? Conceptul iPhone Air ne dă răspunsul!

Apple are 2-3 segmente în care tot amână să intre de câţiva ani, deşi analiştii tot speculează că momentul premierei se apropie. E vorba despre telefoane pliabile, despre zona auto şi despre headseturi AR/VR. Dacă proiectul Apple Car pare mort acum, iar headseturile ar fi bătute în cuie pentru 2023, despre pliabile nu se ştie mare lucru. Astfel imaginaţia designerilor o poate lua razna şi rezultă concepte precum cel de mai jos.

Antonio de Rosa, designer italian şi-a imaginat un iPhone Air, un telefon pliabil cu clapetă şi cu un corp foarte subţire. Odată deschis seamănă mult cu un iPhone 13, dar închis el devine extrem de compact. Ce îl separă de restul pliabilelor? O balama mult mai discretă, o talie şi mai subţire, dar şi lipsa de porturi. Se tot zvoneşte că Apple ar prefera să renunţe de tot la porturi decât să adopte USB-C-ul impus de UE.

De altfel MagSafe ar fi doar începutul unei treceri complete la wireless. Telefonul are şi procesor Apple M1, ceea ce nu e chiar o idee inspirată, având în vedere câtă căldură generează şi cât de subţire e acest corp. iPhone Air este şi rezistent la apă şi praf conform acestor randări şi clipului de mai jos. Telefonul apare pe verde, alb, mov şi albastru şi nu pare să aibă un pliu foarte vizibil.

Modulul camerei aduce cu cel de pe iPhone 13 Pro, iar lângă el se afla ecranul extern, unul pătrat şi nu circular că la Huawei P50 Pocket. În acest moment Samsung Galaxy Z Flip 3 îşi dispută segmentul pliabilelor cu clapeta, în vreme ce Motorola pare să fi aruncat prosopul după Moto RAZR 5G. Analiştii afirma că Apple ar putea lansa aşa ceva de abia în 2024.

Etichete: , , , ,

Sursa: Ubergizmo